"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Bukan Immune Booster Biasa.Perkenalkan salah satu produk terbaik daripada Shaklee: NutriFeron. Asas bagi penjagaan imunisasi lengkap cuma dengan sekali pengambilan dalam seminggu (atau bergantung kepada keperluan).

Apa itu NutriFeron:
NutriFeron oleh Shaklee adalah pelaburan untuk kesihatan harian anda. NutriFeron bertindak merangsang sel-sel tubuh untuk menghasilkan inteferon secara semulajadi. Apa itu inteferon? Interferon telah ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954. Interferon adalah bahan semulajadi yang dihasilkan oleh sel-sel badan dan bertindak aktif apabila sel badan diserang oleh microb, bakteria, virus, sel-sel kanser dan sebagainya. Terdapat dua fungsi inteferon yang sangat penting:

 • memberi isyarat kepada sel-sel berhampiran apabila diserang bakteria, virus etc.
 • mengaktifkan sel-sel imun yang lain untuk menyerang dan membunuh bakteria dan virus jahat.
Interferon membantu melindungi tubuh badan daripada serangan bakteria dan virus jahat yang terdapat dalam persekitaran harian kita. Bakteria dan virus jahat ini jika tidak dilawan boleh menyebabkan kita diserang penyakit yang serius dan berpanjangan.

Sangat jelas bagaimana NutriFeron bertindak membantu merangsang penghasilan antibodi semulajadi dalam badan iaitu interferon sekaligus meningkatkan perlindungan tubuh daripada mudah dijangkiti penyakit. Bukan itu saja, sekiranya anda mengalami keadaan hyper- atau hypo-immune (sistem imun tak teratur), pengambilan NutriFeron boleh mambantu mengimbangkan sistem imunisasi anda. Malah, NutriFeron juga terbukti dapat membantu memperbaiki sistem endokrin iaitu sistem kelenjar yang mengawal rembesan hormon dalam badan.

Kenapa NutriFeron:
Inteferon sangat berguna dalam sistem imunisasi badan manusia sehingga ada syarikat-syarikat farmasi yang menghasilkan interferon tiruan yang boleh diambil secara suntikan. Interferon tiruan yang dicipta oleh syarikat-syarikat farmasi ini cuma bertindak menambah jumlah inteferon dalam badan. Bila interferon yang disuntik itu habis, perlu ambil suntikan lagi untuk menambah jumlahnya. Ia langsung tak membantu penghasilan interferon semulajadi dalam sel. Kajian juga menunjukkan suntikan interferon tiruan ke dalam tubuh badan boleh menjadi sangat toksik dan membahayakan. Lebih lagi, kos setiap suntikan pula sangat tinggi, hingga mencecah ribuan runggit. Dengan kos yang sama, anda boleh mendapatkan bekalan NutriFeron untuk setahun atau lebih. Berbanding dengan interferon tiruan, NutriFeron merangsang penghasilan interferon secara semulajadi.

Dr. Kojima sangat terganggu dengan hakikat betapa toksik dan merbahayanya interferon tiruan terhadap tubuh badan. Beliau dan pasukannya telah menghabiskan masa selama 40 tahun menguji dan mengkaji 200 lebih ekstrak herba semulajadi untuk menyempurnakan NutriFeron seperti yang terdapat di pasaran Shaklee sekarang. NutriFeron adalah satu-satunya suplemen yang dihasilkan oleh Dr. Kojima sendiri, iaitu saintis yang telah menemui interferon.

Komposisi NutriFeron:
NutriFeron dihasilkan daripada gabungan eksklusif empat ekstrak herba yang terbukti secara klinikal mengandungi bahan bioaktif polisakarida. Empat ekstrak herba tersebut ialah:
 • Pumpkin seed
 • Plantago seed
 • Sunflower seed
 • Japanese Honeysuckel flower
Formula ini telah dipatenkan di seluruh dunia milik Shaklee Corp. Tiada produk lain seperti NutriFeron Shaklee atau yang setanding dengan fungsinya.

Siapa Perlukan NutriFeron:

 • Sangat sesuai bagi mereka yang berminat untuk mengekalkan tahap sistem imunisasi yang mantap.
 • Untuk warga tua atau mereka yang mengalami simptom peningkatan usia, sangat berguna untuk mengatasi masalah kemerosotan sistem imunisasi.
 • Juga untuk lelaki dan wanita yang mengamalkan pemakanan tak seimbang.
 • Untuk golongan pelajar dan pekerja yang mudah stress atau bekerja dalam persekitaran yang memberi tekanan tinggi.
 • Sudah tentu untuk mereka yang kurang beriadah tapi berminat untuk meningkatkan tahap kesihatan lebih-lebih lagi jika sering / mudah dijangkiti demam, selesema, batuk, resdung, jangkitan kuman dan bakteria etc.

Paling penting sekali, anda harus ingat NutriFeron dan setiap produk Shaklee yang lain telah teruji selamat, semulajadi dan disahkan halal oleh Islamic Services of America. Pilihlah yang terbaik untuk anda dan keluarga. Sekadar perkongsian ilmu daripada saya.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...