"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Cantikkan Kulit: Masker ESP dan Vitamin E Shaklee.

Assalamualaikum.

Saya dah pernah cerita tentang beberapa vitamin Shaklee yang sesuai untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Bukan wajah saja, tapi seluruh tubuh. Yang belum saya cerita lagi ialah bagaimana anda, pelanggan-pelanggan saya yang begitu berharga, boleh mempelbagaikan kegunaan vitamin Shaklee untuk lebih mencantikkan lagi wajah anda.

Ya.

Jika selama ini anda cuma minum ESP dan makan Vita-E, sekarang anda boleh gunakan kedua-dua produk ini sebagai ramuan masker wajah. Buat apa beli di kedai jika kita boleh buat sendiri di rumah? Sudahlah dapat jimatkan wang (masker-masker komersil di pasaran boleh mencecah puluhan ringgit untuk beberapa kali pakai saja), kandungannya juga sedia maklum selamat, berkesan dan dijamin halal. Tak ada was-was dan sudah tentu tidak mengandungi pengawet atau bahan kimia yang tidak baik untuk kesihatan.

Gambar ihsan Google.
Bagaimana cara membuat masker Shaklee? Senang saja. Anda cuma perlukan tiga bahan berikut:

  • 1 sudu yogurt asli
  • 1 sudu ESP
  • 1 biji Vita-E

Cara-caranya mudah. Anda cuma perlu cucuk kapsul Vita-E dengan jarum untuk keluarkan ekstrak Vita-E. Tak perlu picit semua sekali, sebiji kapsul Vita-E boleh digunakan untuk 2-3 kali. Kemudian campurkan yogurt, ESP dan Vita-E sekaligus dan gaul rata (macam main masak-masak pula). Voila! Homemade masker yang kaya dengan protein dan vitamin E anda sudah siap. Boleh sapukan ke muka dengan rata, biarkan lebih kurang 15 minit atau sehingga kering. Kemudian cuci muka seperti biasa.

Minyak Vita-E mungkin tidak hilang jika wajah dicuci dengan air biasa, jadi boleh gunakan pencuci muka untuk lebih bersih. Waktu terbaik untuk menggunakan masker ini ialah sebelum tidur malam atau selepas mandi pagi.

Harap maaf, gambar tak mengikut skala sebenar :p

Alternatif lain, anda boleh juga pakai masker yogurt dan ESP selepas mandi pagi dan sapukan Vita-E saja sebelah malam sebelum tidur. Tak ada salahnya. Mana-mana cara yang sesuai dengan anda boleh diaplikasikan. Boleh baca testimoni berikut.


Selamat mencuba :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...