"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Lecithin: Kuruskan Badan dan Lain-lain Kelebihan


Assalamualaikum.

Produk untuk dibincangkan hari ini: Lecithin. Kenapa lecithin? Sebab Lecithin ini salah satu produk terlaris saya. Jadi saya nak cerita serba sedikit kenapa ramai sangat yang suka ulang beli Lecithin ini. Semoga apapun kebaikan yang mereka dapat dari produk ini akan turut dikongsi oleh pengguna lain, inshaAllah.

Kepentingan Lecithin:
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin:
Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
Kolin – satu komponen neurotransmitter.
Asetikolina – membekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak dan sistem saraf.
Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

Kegunaan Lecithin bukan setakat untuk pecahkan lemak dan kuruskan badan (walaupun itu sebab utama kebanyakan pelanggan amalkan Lecithin). Tanpa mereka sedar, banyak lagi kebaikan Lecithin yang mereka terima. Cuma selepas mereka amalkan baru mereka perasan perubahan-perubahan lain selain berat badan yang semakin menurun. Berikut antara kebaikan Lecithin.

Paling Utama
Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
Memecah serta mencairkan lemak terutamanya kolestrol.
Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
Membantu kawal paras triglycerides.
Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah.
Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

Penting Untuk Fungsi Otak
Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dll.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan tanpa masalah. Jika tidak, fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) juga adalah lecithin.

Untuk Warga Emas
Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
Mengurangkan berlakunya masalah pembuluh tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dll.

Untuk Penghadaman
Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

Untuk Sel Tubuh
Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
Choline dan lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

Untuk Kesihatan Kardiovaskular (Sistem Jantung)
Fungsi utama lecithin sebagai "Fat Emulsifier" amat penting untuk perlindungan sistem jantung.

Jadi untuk anda yang pentingkan kesihatan dan kecantikan tubuh badan, Lecithin memang produk terbaik untuk mengawal berat badan dan paras kolestrol dalam darah. Sambil-sambil sihat, anda dapat tubuh yang anda idamkan.

Dan sudah tentu, harganya sangat murah. Lebih murah jika anda hubungi saya terus untuk pembelian :)


WM RM52.50 / EM RM55
180 capsules
Tahan 6 bulanNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...