"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

NutriFeron: Kebaikan Dari Segala Segi.

Assalamualaikum.

Hari ini nak berkongsi kebaikan-kebaikan NutriFeron yang ramai tak tahu. Ramai pengguna yang salah anggap NutriFeron cuma untuk batuk, demam, selesema, resdung dan penyakit-penyakit ringan yang lain. Sebenarnya ada banyak lagi kebaikan NutriFeron kepada tubuh badan kita
WM RM181.25 / EM RM191.25
30 sticks x 1.2 gramMenguatkan Sistem Imun Dalam 3 Hari
NutriFeron adalah satu-satunya produk interferon semulajadi di dunia. Kajian menunjukkan interferon mampu merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan manusia dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan (T-sel, B-sel, dan macrophage) untuk mengambil tindakan bila diserang virus / bakteria etc.

Melawan Kanser dan Tumor
Interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

Melindungi Diri Terhadap Influenza
Mengimbangi tindakbalas imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus / mikrob / bakteria termasuk demam, selesema, alahan, keradangan dan influenza.

Meringankan Tekanan dan Kelesuan
Membantu mengatasi  kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

Melewatkan Penuaan
Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

Mengurangkan Jangkitan Penyakit Hepatitis B dan C
Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan sebarang ketidakselesaan misalnya kembung, mual, muntah-muntah dan lain-lain yang sering dialami oleh pesakit Hepatitis B dan C.

Mengurangkan Masalah Berkaitan Menopaus
Membantu mengurangkan masalah kesihatan yang berkaitan dengan menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan lain-lain.

Mengurangkan Masalah Berkaitan PMS
Terbukti secara klinikal untuk mengurangkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.

Sekiranya anda tidak mengalami masalah kesihatan, tak perlu mengambil NutriFeron setiap hari. Cukup sekadar 1 stick seminggu bagi dewasa atau 1/3 stick seminggu bagi kanak-kanak 8 - 12 tahun. Jika mengalami demam-demam, batuk, selesama berpanjangan atau masalah-masalah kesihatan yang lain, boleh makan NutriFeron setiap hari mengikut dos yang sama (1 stick bagi dewasa, 1/3 stick untuk kanak-kanak 8 - 12 tahun).

Pengguna disarankan mendapatkan nasihat pakar perubatan sekiranya penyakit berterusan. Dan jangan lupa berdoa kepada Allah swt semoga segera disembuhkan. Sesungguhnya Allah swt yang Maha Menyembuhkan :)

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...