"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kebaikan dan Kelebihan Alfalfa.

Assalamualaikum.

Saya nak berkongsi pengetahuan tentang khasiat dan kelebihan Alfalfa kepada pembaca semua, terutamanya yang wanita. Sebabnya Alfalfa ni serupa macam kacip fatimah bagi wanita, banyak sangat kegunaan dan fungsi yang membantu meningkatkan kesihatan wanita. Antara kebaikan Alfalfa:
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi, eczema dan resdung
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Melawan alahan (hidung sensitif, kurap, bau badan, ulat air)
  • Memperbaiki masalah penghadaman seperti kembung, ulser, gastrik, hepatitis
  • Milk Booster
Fungsi Alfalfa sebagai penggalak susu ibu (milk booster) memang tak dinafikan. Ramai ibu-ibu dah cuba dan mereka sangat berpuas hati. Baru-baru ini saya dapat maklum balas seorang pelanggan yang baru amalkan Alfalfa Complex selama sebulan. Boleh baca apa kata pengguna tersebut:


Akhirnya pengguna tersebut beli full pack set penyusuan. Sangat berbaloi kerana full pack tersebut tahan lama.

Selain sebagai penggalak susu ibu, Alfalfa Complex memang terkenal untuk menghilangkan keputihan. Namum begitu harus ingat Alfalfa ini adalah sejenis herba, jadi tak sesuai diamalkan oleh ibu-ibu yang baru bersalin sebab bimbang jadi panas pada anak yang disusukan. Ibu yang boleh ambil alfalfa dua minggu selepas bersalin. Selain menghilangkan keputihan dan sebagai penggalak susu ibu, Alfalfa juga bertindak merapatkan faraj. Sebab itu tak sesuai bagi ibu-ibu mengandung juga. Yalah, macam mana nak bersalin kalau faraj rapat sangat , kan?

Yang paling menarik tentang Alfalfa ialah kebaikannya dalam proses detox, iaitu membuang toksin dan racun dalam badan. Jika diamalkan, bukan saja dapat membantu pelawasan malah badan akan terasa ringan dan lebih segar. Sesiapa yang berminat menurunkan berat badan memang sangat sesuai amalkan Alfalfa bersama Lecithin.

Perbezaan Alfalfa Complex Shaklee
  • Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
  • Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  
  • Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
  • Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
  • Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
  • Membersihkan hati
  • Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang
WM RM53.75 / EM RM56.25
330 tablets

WM RM97.50 / EM RM102.50
700 tablets

Jika anda berminat untuk mendapatkan Alfalfa Complex Shaklee, boleh hubungi saya tanpa segan silu. Saya menawarkan harga terendah selain konsultasi percuma. Anda juga akan dijemput ke secret group yang eksklusif untuk pelanggan saya di bawah kendalian Master-Master Shaklee yang berpengetahuan dan berpengalaman luas. InshaAllah saya akan berikan khidmat terbaik sepanjang anda menjadi pelanggan saya.

Terima kasih :)



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...