"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Set Lengkap Bersalin dan Berpantang Shaklee.

Assalamualaikum.

Dalam beberapa entri sebelum ini saya ada ceritakan tentang set vitamin Shaklee yang sangat baik untuk ibu-ibu hamil. Saya juga pernah tulis beberapa entri lain tentang set vitamin untuk ibu-ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Hari ini fokus saya kepada ibu-ibu yang bakal bersalin dan berpantang pula. Yalah, vitamin ketika hamil dah tahu, vitamin untuk menyusukan anak pun dah tahu. Hari ini belajar tentang vitamin untuk bersalin dan berpantang pula.


Set bersalin dan berpantang Shaklee secara asasnya terdiri daripada empat vitamin iaitu B-Complex, Vitamin C, Vita-Lea dan Zinc. Fungsi setiap vitamin dihuraikan seperti berikut:

B-Complex: penting untuk membantu mengawal stress. Pernah tertanya-tanya kenapa kita cepat marah, cepat tertekan? Sebabnya badan kita kekurangan vitamin B. Vitamin B mudah hilang daripada badan bila kita tertekan, panas atau keletihan. Tanpa vitamin B yang mencukupi, kita akan jadi cepat marah, cepat letih, cepat beremosi. Sebab itu vitamin B-Complex digelar sebagai beauty vitamin. Tanpa tekanan, kita akan lebih ceria dan lambat nampak tua. Selain itu, ia turut mengandung 200mcg folik asid yang bagus untuk kesihatan rahim.

Vitamin C: Vitamin penting untuk asas kesihatan. Berfungsi untuk mengelakkan jangkitan penyakit seperti demam, selesema, batuk dan lain-lain. Baik untuk pembinaan kolagen untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Bertindak sebagai anti-oksida yang memperkuatkan sistem pertahanan badan.

Vita-Lea: Multivitamin dan multimineral terbaik di pasaran. Mengandungi vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh dalam sehari. Makanan yang kita makan mungkin tak dapat membekalkan tubuh dengan vitamin dan mineral yang mencukupi. Kesannya? Badan mudah letih dan lesu. Tubuh tak dapat berfungsi dengan optimum. Vita-Lea Shaklee turut mengandungi 200mcg folik asid yang bagus untuk kesihatan rahim. Malah, ia diformulasikan dengan formula zat besi untuk menampung keperluan zat besi tubuh. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan anemia (paras hemoglobin rendah) iaitu punca kelesuan dan pitam.

Zinc: Berfungsi serupa seperti pati ikan haruan iaitu untuk membantu mempercepat penyembuhan luka bersalin selain mengelakkan jangkitan pada luka.

Kenapa pilih set bersalin dan berpantang Shaklee? 

Sebab paling utama kerana set vitamin Shaklee bukanlah jamu yang bersifat panas. Jadi pengambilan set ini boleh diteruskan oleh ibu sekiranya bayi dijangkiti penyakit kuning selepas lahir. Sebab lain ialah selain Zinc, vitamin lain turut dicadangkan pengambilannya ketika ibu hamil, jadi ibu boleh berjimat dengan meneruskan vitamin ketika hamil cuma tambah Zinc saja. Set ini juga sangat mampu milik, harga yang dipaparkan dalam gambar di atas adalah harga pasaran. Saya sudah tentu tawarkan harga lebih istimewa untuk pelanggan saya. Dan sebab paling menarik, set ini juga sesuai untuk ibu-ibu yang berniat untuk menyusukan anak secara eksklusif dengan susu ibu. Cuma perlu tambah Alfalfa dan ESP saja.

Jika bakal-bakal ibu di luar sana berminat dengan set ini, boleh hubungi saya. InshaAllah saya akan bantu seberapa yang saya mampu. Yang penting, ibu-ibu jangan segan untuk bertanya. Setiap konsultasi adalah percuma :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...