"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Vitamin C 500mg Sustained Release - Hot Stuff Kembali Ke Pasaran!!

Assalamualaikum.

Harga Runcit: RM92.50
Tahan 6 bulan

Saya tak pernah buka cerita tentang Vitamin C 500mg Sustained Release ni. Sebab apa? Sebab daripada tahun lepas lagi Vitamin C ni dah tak ada stok di seluruh Malaysia. Habis licin!

Macam mana tak habis licin, Vitamin C 500mg Sustained Release ni boleh kata produk paling hot kat Shaklee. Nak sihat, makan Vitamin C. Nak cantik, makan Vitamin C juga. Nak apa lagi? Semuanya perlukan Vitamin C. Senang kata, Vitamin C ni vitamin tiga serangkai dengan B-Complex dan Vitalea sebagai asas kesihatan yang optimum.

Tapi berita baik untuk peminat Vitamin C, hujung bulan Oktober nanti Vitamin C 500mg Sustained Release ni akan kembali ke pasaran Malaysia. Yahuu! Dan saya jangkakan kemungkinan besar demand untuk vitamin ini akan jadi keterlaluan banyak, mungkin akan sold out lagi. Macam yang berlaku pada Herb-Lax beberapa bulan lepas. Oleh sebab itu, saya nak buka order awal kepada pelanggan saya. Sesiapa yang berminat untuk dapatkan vitamin ini boleh order sekarang sebelum kehabisan lagi. Harganya sangat berbaloi. Untuk penggunaan 6 bulan, harga runcit cuma RM92.50. Tapi untuk pelanggan saya sahaja, saya offer harga yang sangat istimewa. Boleh email / sms / whatsapp kalau nak tau harga pelanggan saya ya.

Berbanding dengan Vitamin C 100mg Chewable, Vitamin C 500mg Sustained Release ni sebenarnya tersangat-sangat mesra budget. Sebotol 180 biji boleh tahan sampai 6 bulan. Feature Sustained Release tu yang paling bernilai sebenarnya, sebab tak perlu ambil banyak kali sehari. Cukup makan sebiji waktu pagi, 500mgVitamin C akan dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan anda dalam jangka waktu 12 jam. Jadi tubuh kita akan mendapat bekalan Vitamin C berterusan sepanjang hari. Sedangkan kalau makan tablet Vitamin C yang biasa, dos dilepaskan sekaligus dan bila dah terlebih daripada keperluan badan pada waktu tersebut, baki Vitamin C dalam badan akan di flush out begitu saja. Ruginya! Terpaksa makan tablet Vitamin C dengan dos kecil beberapa kali sehari.

Berikut saya kongsikan kebaikan Vitamin C yang saya ambil dari laman web ini:

Penjagaan kesihatan amat penting terutamanya dalam pengambilan Vitamin C. Daripada semua vitamin dan galian yang diambil oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia,Vitamin C telah menarik lebih perhatian berbanding dengan yang lain selama lebih 30 tahun. Ia telah terbukti memainkan peranan yang penting dalam hampir semua aspek kesihatan kita dan berikutan itu,tidak hairanlah apabila ia diberi tarikan hebat dan menjadi bahan kajian kepada saintis sejak berdekad lamanya.

Faedah Vitamin C tidak terhad kepada pencegahan sawan,sejenis penyakit berpunca daripada kurang daya tahan (imun).Kajian saintifik juga mendapati bahawa ia mempunyai potensi tinggi untuk mencegah sesetengah jenis barah, penyakit-penyakit berkaitan jantung, masalah alahan malah juga ketidaksuburan di kalangan lelaki. Ia juga diketahui mampu mencegah dan menyembuhkan jangkitan virus termasuk demam dan demam selesema. Ia juga penting untuk mengekalkan system imun (pertahanan diri daripada penyakit) agar sentiasa sihat.
Pada tahun-tahun kebelakangan ini para saintis telah meneruskan kajian tehadap vitamin yang ajaib ini. Antara lain, mereka menemui jawapan kepada persoalan seperti:
Berapa banyakkah Vitamin C adalah mecukupi?
Apakah jenis Vitamin C yang terbaik?
Adakah sebarang kesan sampingan jika Vitamin C diambil secara berlebihan?

Fakta Mengenai Vitamin C
Vitamin C adalah vitamin larut air dan terdapat banyak pelbagai jenis sayur-sayuran dan buah-buahan segar. Ia amat penting untuk pertumbuhan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat.
Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan kolagen menjadi lemah dan tidak aktif, selain itu juga sukar sembuh. Kekurangan yang berterusan boleh menyebabkan seriawan (skurvi - sejenis penyakit lemah seluruh badan, anema dan adema). Dalam sesetengah kes seriawan yang teruk, sel otot kadangkala merekah dan menyebabkan jangkitan mulut. Penghidap akan mula muntah darah dan boleh mengakibatkan pendarahan otak, demam panas yang seringkali membawa maut.

Mengapakah Vitamin C Perlu untuk Kesihatan?
Vitamin C adalah perlu untuk:
Pembentukan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat
Mengekalkan system imunisasi badan yang kuat
Mematikan radikal bebas merbahaya
Mencegah barah dan penyakit kronik yang lain
Vitamin C adalah penting untuk metabolisme yang sihat kepada banyak fungsi tubuh dan memainkan peranan lebih kompleks dalam kesihatan kita daripada apa yang pernah diperkatakan.

Mengapa Perlu Mengambil Vitamin C Setiap Hari
Tubuh kita tidak boleh menghasilkan Vitamin C, yang sebagai vitamin larut air, ia tidak boleh di simpan di dalam tubuh. Vitamin C berlebihan yang tidak digunakan , dengan mudahnya disingkir keluar dari tubuh. Selain itu ia juga akan musnah akibat kepanasan atau terkena sinaran ultraungu, sesetangah jenis bahan tambahan dalam makanan , bahan kimia pertanian dan akan teroksida jika terdedah kepada udara.
Malahan ia begitu mudah termusnah sehingga kebanyakan vitamin C hilang sebelum makanan tiba di atas meja. Berikutan itu adalah penting untuk kita mendapatkan semula bekalan Vitamin C bagi memperoleh faedah optimum daripada vitamin yang menakjubkan ini. Perokok, mereka yang sering menghadapi tekanan dan pesakit yang sedang dalam proses penyembuhan digalakkan meningkatkan pengambilan Vitamin C.

Berminat untuk dapatkan Vitamin C 500mg Sustained Release atau mana-mana produk kesihatan, kecantikan dan kediaman oleh Shaklee, boleh hubungi saya di 012-7807365 atau email ke noraihanqusyairi@gmail.com pun boleh. Pembelian secara terus melalui telefon atau email boleh gunakan ID 921922. Setiap pembelian dengan ID saya layak untuk dapatkan konsultasi percuma tentang pemakanan vitamin :)



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...