"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Meal Shake: Nutrisi Terbaik Untuk Si Manja.

Assalamualaikum.

Sejak saya bergelar ibu, selalu borak dengan kawan-kawan pun sekitar hal anak-anak. Baby Kautsar sihat tak? Malam-malam tidur lena tak? Minum susu banyak tak? Itu soalan-soalan lazim orang akan tanya saya bila nampak batang hidung yang penyek ni. Hihi. Sebab ramai kawan-kawan saya yang lebih dulu mendirikan rumahtangga, Kautsar setakat ini yang paling muda antara anak-anak kami. Sebab tu dapat perhatian lebih.

Gambar ihsan Google
Selalu kalau borak tentang anak-anak, mesti timbul isu yang sama. Anak akak tak mau makan. Anak akak dah masuk 9 bulan, berat masih macam 6 bulan. Sejak anak akak mula makan, selalu kena sembelit. Kulit anak akak sensitif, asyik kena ruam. Anak akak mudah diserang demam dan selesema. Itu masalah kesihatan yang sering jadi isu kepada ibu-ibu. Memang tak nafikan, kerap sangat berlaku masalah begini tapi ibubapa buntu tak tau nak beri rawatan apa. Kerap sangat ke klinik pun tak elok, kan. Takkan asyik nak bagi anak makan ubat klinik je. Itu pun kalau anak nak makan ubat. Kalau tak, berperang juga nak beri ubat kepada anak.
Saya suka nak berkongsi tentang Meal Shake, salah satu suplemen terbaik untuk anak-anak. Seawal usia 6 bulan bayi dah boleh diperkenalkan kepada makanan pelengkap, maka boleh juga diperkenalkan kepada Meal Shake ini. Dengan 100% kandungannya dari bahan semulajadi, terjamin produk ini selamat dan berkesan untuk atasi pelbagai masalah berkaitan kesihatan anak-anak.

Kandungan
Meal Shake mengandungi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan tubuh dalam diet harian. Selain itu, Meal Shake juga kaya dengan kalsium dan merupakan sumber protein yang hebat. Jika dibancuh dengan cara yang ditentukan, Meal Shake mampu membekalkan 35% daripada 23 vitamin dan mineral penting dalam keperluan harian. Meal Shake juga merupakan sumber serat dan protein dengan hanya 250 kalori bagi setiap hidangan jika dibancuh dengan susu rendah lemak. Malah jika dibancuh dengan susu penuh krim, jumlah kalori bagi setiap hidangan cuma 330 kalori. Merupakan pilihan protein bukan soya dan rendah glisemik.

Kelebihan Meal Shake Shaklee

  • Sumber protein berasaskan susu yang terbesar: Jika Meal Shake dibancuh dengan segelas susu, ia mampu membekalkan sehinggan 15 gram protein. Jumlah ini nampak kecil, tapi bagi kanak-kanak ia sangat besar. Bekalan protein dari Meal Shake tidak dapat ditandingi oleh suplemen protein jenama lain. Protein dalam Meal Shake juga diperoleh daripada nonfat dry milk.
  • Tanpa bahan tiruan: kandungan Meal Shake terjamin 100% semulajadi.
  • Tiada vitamin sintetik: tak semua vitamin dihasilkan daripada sumber makanan semulajadi. Bagaimanapun, Shaklee telah memastikan semua vitamin dan mineral yang terkandung dalam produk-produk Shaklee termasuklah Meal Shake. Mineral zat besi (iron) dalam Meal Shake contohnya adalah ferrous fumarate iaitu mineral dari sumber makanan semulajadi.


Meal Shake Atasi Masalah Kesihatan Kanak-kanak
Siapa yang sesuai ambil Meal Shake:

  • Anak yang tidak berselera makan: boleh menaikkan selera makan selain rasanya yang sedap
  • Anak yang kurang berat badan: mengandungi protein, vitamin dan mineral yang lengkap selain jumlah kalori yang sesuai untuk anak-anak
  • Anak yang kerap jatuh sakit: 19 nutrisi penting memastikan kesihatan anak bertambah baik selain membantu meningkatkan sistem imun
  • Anak yang berpuasa: membekalkan tenaga dalam bentuk protein yang lebih lambat dihadamkan berbanding karbohidrat, maka tenaga dibebaskan perlahan-lahan untuk satu tempoh
  • Anak yang kerap sembelit: mengandungi serat yang membantu proses penghadaman dan penyahtinjaan.
  • Anak obesiti: memberi rasa kenyang lebih lama dengan kalori sederhana untuk mengelakkan anak-anak kerap makan
  • Anak aktif: sebagai snek atau kudapan bagi anak yang aktif. Mudah dan cepat disediakan selain membekalkan tenaga berterusan.


Jika berminat untuk dapatkan Meal Shake, boleh hubungi saya di 012-7807365. Setiap pembelian akan menerima jadual makan vitamin dan jemputan ke secret group eksklusif untuk pelanggan saya. Di situ saya kongsikan pelbagai tawaran istimewa, hadiah dan tips-tips untuk kehidupan sihat.

ID 921922
Batu Pahat, Johor
012-7807365
noraihanqusyairi@gmail.com
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...