"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Vita-Lea: Multivitamin dan Multimineral Terbaik Dunia.

Assalamualaikum.

Sempena bulan promosi Vita-Lea, saya suka nak kongsi kenapa Vita-Lea diiktiraf sebagai multivitamin dan multimineral terbaik dunia.

Masa Dr. Shaklee mula-mula cipta multivitamin, beliau telah namakan produk beliau dengan nama "Vitalized Mineral". Nama tersebut kemudiannya diringkaskan menjadi "Vitamin". Ya, perkataan vitamin yang kita gunapakai di seluruh dunia sekarang ini asalnya daripada multivitamin pertama di dunia yang dihasilkan oleh Dr. Shaklee.

Vitalized Minarel mula-mula dicipta dalam bentuk cecair.
Teknologi telah meningkatkan nilai multivitamin ini daripada cecair (90 tahun dulu) kepada tablet dan dikenali dengan nama Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap harian yang diekstrak secara semulajadi daripada sumber sayuran dan buah-buahan. Selain itu, tablet Vita-Lea turut mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting yang diperlukan badan seperti yang dicadangkan oleh RDA. Setiap tablet Vita-Lea adalah diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vita-Lea diselaputi dengan serbuk nutrisi spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang sangat kompleks dikenali dengan nama Explo-Tab. Dengan kaedah ini, Vita-Lea merupakan multivitamin yang paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia. Mineral yang terdapat dalam tablet ini mudah terintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.Minta maaf ye gambar pecah pulok.
Kebaikan utama Vita-Lea adalah:

  • Penambah tenaga segera (Energy boost): pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam pelajaran atau pekerjaan.
  • Pelengkap nutrisi: melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh bagi memenuhi kekurang pelbagai vitamin dan mineral akibat pemakanan tidak seimbang terutama bagi pengamal vegetarian dan penghidap anemia.
  • Keupayaan sistem produktif: penting bagi remaja dan kanak-kanak yang sedang membesar.
  • Metabolisme: Sangat membantu stimulasi metabolisme dan melambatkan penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh: menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup sihat, pertumbuhan sel baru, membantu proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi organ: melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.


Jika berminat untuk mendapatkan Vita-Lea dengan harga yang sangat berpatutan (50 sen sehari untuk kesihatan), boleh hubungi saya seperti di bawah. Terima kasih :)


ID 921922
Batu Pahat, Johor
012-7807365
noraihanqusyairi@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...