"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Tip: Petua Banyakkan Susu.

Assalamualaikum.

Anda nak susu yang banyak? Jom amalkan tips-tips berikut:

♥♥ Perlu menenangkan diri. Kalau stress, susu pun malu-malu hendak keluar.
♥♥ Pemilihan pam yang betul sangat penting. Sekiranya pam tersebut menyakitkan, kemungkinan susu lebih sukar untuk keluar. Pam yang terbaik adalah tangan anda dengan menggunakan kaedah marmet.
♥♥ Sebelum pam, urut payudara untuk memudahkan susu keluar. Urut dari bahu hingga ke puting susu.
♥♥ Tuam payudara dengan tuala suam sebelum mengepam. Ini akan menyebabkan saluran darah mengembang dan memudahkan susu mengalir keluar.
♥♥ Semasa mengepam, lihat gambar atau video anak. Dengan melihat atau mendengar suara anak, hormon dalam badan akan berfungsi mengeluarkan susu dengan lebih banyak dan cepat. Kalau tak bawak gambar atau video anak, pejam mata bayangkan keletah anak, suaranya dan senyumannya.
♥♥ Amalkan zikir " Ya Matin " semasa mengepam.
♥♥ Semasa mengepam, cuba elakkan melihat hasil tenusu. Buat benda lain dan tentu terkejut tengok penghasilannya. Kalau asyik tengok, susu segan nak keluar.

Pengambilan breastfeeding set Shaklee juga membantu meningkatkan kualiti & kuantiti susu anda. Tah tahu nak pilih set penyusuan yang mana? Boleh baca di sini.

Selamat menyusukan anak. Sesungguhkan kita adalah ibu-ibu yang menunaikan hak :)


ID 921922
Batu Pahat, Johor
012-7807365
noraihanqusyairi@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...