"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kelebihan OsteMatrix Shaklee.

Assalamualaikum.

Di bawah ni contoh-contoh makanan yang baik untuk kesihatan dan kekuatan tulang.


Kebanyakan makanan tersebut dalam bentuk sayuran dan kekacang. Tapi tahukah anda semasa proses memasak, banyak nutrisi yang tersimpan dalam makanan termusnah disebabkan oleh haba yang tinggi? Jadi walaupun anda mengamalkan pengambilan sayuran dan susu setiap hari, belum tentu keperluan kalsium harian anda mencukupi.

Kekurangan kalsium dalam badan boleh menyebabkan pelbagai implikasi. Sebanyak 99% jumlah kalsium dalam badan disimpan dalam gigi dan tulang, baki 1% pula dalam darah. Sekiranya tubuh kekurangan kalsium, simpanan kalsium dalam gigi dan tulang akan digunakan sekaligus menyebabkan kerapuhan gigi tulang atau osteoporosis. Kandungan 1% kalsium dalam darah pula penting untuk mengawal tekanan darah dan degupan jantung yang normal.

Penuhi keperluan kalsium dan magnesium harian anda dengan OsteMatrix. OsteMatrix oleh Shaklee mengandungi nutrien-nutrien penting yang diperlukan oleh badan iaitu antaranya kalsium, magnesium, boron, vitamin D, zink dan kuprum. Bagaimana nutrien ini membantu kesihatan badan?

Kalsium
Bukan saja membina tulang dan gigi, kalsium turut membantu menetapkan ritma jantung, mengatasi masalah insomnia, mengawal pergerakan gizi keluar dan masuk membran dan membantu pembekuan darah. Kalsium juga sangat penting dalam membantu mempertahankan fungsi sistem saraf dan otot serta buah pinggang selain mengurangkan kolestrol dalam darah.

Magnesium
Membantun mengelakkan kekejangan pembuluh darah yang dipercayai menjadi punca sakit kepala dan migrain. Kajian yang dibuat ke atas magnesium membuktikan ia dapat mengurangkan sakit kepala dan migrain serta mengurangkan kekerapan berulangnya sakit tersebut.

Vitamin D
Vitamin yang penting untuk penyerapan kalsium. Tanpa Vitamin D, kalsium tak dapat diserap oleh tubuh dan boleh terkumpul dalam ginjal dan pundi kencing menyebabkan batu karang.

Bagi individu dewasa, jumlah ambilan kalsium harian yang dicadangkan ialah 1000mg sehari. Sebiji caplets kalsium OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. 
WM RM61 / EM RM65
120 tablet
Tahan 1 - 2 bulan


10 Sebab Kenapa Harus Pilih OsteMatrix Shaklee
  1. Merupakan suplemen kalsium yang lengkap dan mudah diserap oleh tubuh kerana mengandungi Vitamin D , magnesium, mangan, kuprum , zink, Boron dan vitamin K.
  2. Merupakan vitamin semulajadi.
  3. Mudah ditelan dan diserap oleh tubuh
  4. Saiz hidangan bagi 1 kaplet OsteMatrix ialah 250mg, maka, mudah bagi kita mengira sendiri berapakah dos yang diperlukan oleh tubuh. Sebagai cotoh, jika kita dah minum 2 gelas susu hari ni, makanlah 2 kaplet Ostematrix saja.
  5. Keberkesanannya disokong oleh ujian klinikal yang diiktiraf.
  6. Dihasilkan daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati (sumber kalsium jika dihasilkan dari Dolomite, tulang, cangkerang tiram dll mungkin tercemar dengan karbon dan logam berat)
  7. Tidak menyebabkan enapan kalsium dalam ginjal dan pundi kencing serta mencegah batu karang kerana ia mengandungi magnesium dengan kadar yang seimbang dengan Vitamin D dan kalsium.
  8. Mengandungi mangan, boron dan kuprum sebagai "simen" untuk pelekatan tulang yang kuat.
  9. Vitamin K dalam supplemen ini membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
  10. Meningkatkan paras kalsium dalam darah dalam masa 12 jam saja.
Jika berminat untuk mendapatkan suplemen kalsium terbaik di pasaran ini, jangan segan-segan untuk menghubungi saya. Saya akan pastikan anda mendapat tawaran harga terendah selain konsultasi eksklusif daripada saya. Selain itu, para pelanggan saya juga akan dijemput ke secret group eksklusif yang boleh membantu dalam permasalahan kesihatan dan pengambilan suplemen anda. Hanya untuk pelanggan saya saja.


ID 921922
Batu Pahat, Johor
012-7807365
noraihanqusyairi@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...