"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Vita C Chewable Shaklee.

Assalamualaikum.

Shaklee memberikan 2 pilihan Vitamin C kepada pelanggannya iaitu Sustained Release Vitamin C 500mg dan Vitamin C Chewable 100mg. Setiap jenis Vitamin C ini mempunyai cara tindakannya yang tersendiri dan juga keistimewaanya ke atas tubuh badan pemakannya. 

Selalu orang salah anggap Vitamin C Chewable ini hanya sesuai untuk kanak-kanak. Tanggapan ini salah sama sekali! Vitamin C Chewable ini sesuai untuk semua peringkat umur daripada kanak-kanak hinggalah ke golongan berusia. 

Bagi kanak-kanak, boleh ambil terus sebiji sebab dos 100mg dalam setiap biji vitamin, dah bersesuaian untuk usia kanak-kanak. Kalau orang dewasa, boleh ambil sampai 5 biji sehari samada diambil sekaligus 5 biji atau satu-satu. Cara makan Vitamin C Chewable ni pun seronok sebab rasa macam makan gula-gula je sebab boleh dikunyah-kunyah. Rasanya pun sedap! Kalau bagi kat budak-budak, tak cukup satu. Mesti dia minta lagi! :D


 Chewable Vitamin C 100mg


Diperkaya Dengan Bioflavonoids Dan Rose Hips

Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan tidak dapat menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidaan Vitamin C dalam badan. Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan, Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait-rapat.

 Rose Hips yang sangat kaya dengan Bioflavonoids


Kelebihan Dan Kebaikan Vitamin C Chewable Shaklee

Vitamin C Chewable 100mg Shaklee membantu meningkatkan imun sistem dalam badan dengan cara berikut:

 • Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh 
 • Membantu memelihara sel badan 
 • Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah 
 • Rasa sitrus yang hebat 
 • Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet

Selain daripada kebaikan yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan antaranya ialah:

 • Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik 
 • Sebagai anti penuaan untuk awet muda 
 • Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan 
 • Memperbaiki insomnia 
 • Mengekalkan kolestrol sihat 
 • Dan banyak lagi!

Dengan mengunyah Vitamin C Chewable, air liur membantu memecahkan Vitamin C. Membolehkan ianya diserap sebaik saja sampai ke usus kecil. Malah, kajian menunjukkan pengambilan atau pengunyahan Vitamin C setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih berkesan.Pn Noraihan dan En Qusyairi adalah pengedar sah Shaklee di Batu Pahat dan seluruh Malaysia. Jika berminat untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee, jemput hubungi kami untuk konsultasi percuma. Atau boleh terus isi borang order seperti di bawah. Jika anda di luar kawasan Batu Pahat, barang anda akan dipos menggunakan courier PosLaju, CityLink atau GDex.

Kami tawarkan servis COD/pick up secara percuma di sekitar Batu Pahat. 

Anda layak menikmati lebih banyak benefit sekiranya mendaftar sebagai ahli Shaklee, terutamanya penjimatan 15-30% untuk setiap pembelian. Pendaftaran bernilai RM75 termasuk pos memberkit ke depan pintu anda. Atau setiap pembelian bernilai 200uv (RM650) layak menjadi ahli Shaklee secara percuma. Kami menyediakan bimbingan dan tunjuk ajar jika anda berminat menjana pendapatan bersama Shaklee. Boleh isi borang pendaftaran ahli seperti di bawah atau terus hubungi kami untuk menjadi ahli. Terima kasih :)ID 921922
Batu Pahat, Johor
012-7807365
noraihanqusyairi@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...