"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Khasiat Ramuan Semulajadi Vivix.

Assalamualaikum.

Promosi Vivix bulan Julai 2014 ni hangat betul. Ramai kawan-kawan yang berminat nak cuba, sedangkan selama ni tak pernah ambil suplemen langsung. Kebanyakannya nak belikan untuk ibu bapa. Alhamdulillah, semoga Allah swt redha dengan ikhtiar anak-anak soleh dan solehah.

Antara pelanggan tetap saya ialah doktor-doktor perubatan dan pegawai pergigian. Mereka suka sangat dengan suplemen Shaklee sebab kandungannya yang semulajadi dan selamat. Salah seorang daripada mereka terus order 3 botol Vivix sekaligus sempena promosi Vivix bulan ni. Terus dapat percuma keahlian Shaklee. Yea!

Hari ni saya nak kongsi tentang kandungan Vivix Shaklee ni; apa yang buat Vivix berbeza berbanding jus kesihatan yang lain.


ANGGUR MUSCADINE (MISCADINE GRAPE)

Anggur muscadine adalah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih daripada satu kromosom. Anggur ini memiliki 20 kromosom. Shaklee telah menghabiskan masa bertahun-tahun menyelidik kebaikan anggur ini. Para penyelidik Shaklee telah mendapati, anggur yang bersaiz sebesar sebiji bola golf ini merupakan satu-satunya anggur yang dapat mengukuhkan profil dan mekanisme polifenolnya. 

Muscadine grape ini sangat kaya dengan resveraterol dan mempunyai kuasa anti-oksidan yang 40 kali ganda lagi tinggi. Biji buahan banyak mengandungi asid gallic, catechin dan epicatechin. Kulit buahan pula banyak mengandungi phenolik asid ellagic, nyricetin, quercetin, kaempferol dan trans-resveraterol.


PURPLE CARROT

Purple carrot telah wujud sejak 5000 tahun dulu. Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dan turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polycetylenes, isokumarin, dan sesquiterpens. Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama dalam purple carrot yang memberikan warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins dalam carrot ungu-kuning adalah lebih tinggi berbanding carrot ungu-oren. 

Purple carrot juga menunjukkan kesan positif terhadap salur darah,platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Anti-oksidan yang paling banyak terdapat dalam carrot iaitu asid klorogenik dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetis.


ELDERBERRY (SAMBUCUS NIAGRA)

Merupakan tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap sekitar Eropah dan Amerika Utara. Ia mengandungi sumber anthocyanins tiga kali ganda lebih hebat dan lebih baik berbanding karotenoid. Elderberry juga mengandungi flavanoids yang mengandungi ciri anti-oksidan yang kuat dan berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkiran penyakit akibat bakteria dan virus, selain membantu penyembuhan diabetis.

Selain itu, kandungan vitamin A, B, C dan nutrient lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi banyak manfaat kesihatan yang baik. Elderberry yang bertindak sebagai antibiotik semulajadi turut mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung, termasuk strok, serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman selain mampu merendahkan paras kolestrol LDL yang sering menjadi puncapenyakit kardiovaskular.


POLYGANUM CUSPIDATUM

Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun merupakan tumbuhan yang berasal dari Asia dan turut dijumpai di ropah dan Amerika Utara. Polyganum bertanggungjawab memberi warna hitam. Ia merupakan sumber komersil resveratrol yang terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan biji anggur merah. 

Lebih 3000 kajian boleh didapati tentang resveratrol. Hasil ujian klinikal mendapati resveratrol boleh mengurangkan kesan penuaan, merendahkan kolestrol, meninggikan prestasi atlit sukan dan mengurangkan berat badan. Merupakan suplemen anti penuaan yang penting, anti radang dan anti kanser.
Nak beli produk Shaklee:
  • hubungi kami untuk konsultasi atau terus isi borang order di bawah
  • boleh COD di sekitar Batu Pahat
  • atau barang akan dipos menggunakan courier PosLaju, CityLink atau GDex.

Nak jadi ahli Shaklee:
  • Isi borang pendaftaran ahli di bawah atau terus hubungi kami
  • Pendaftaran bernilai RM75 termasuk pos memberkit ke depan pintu anda
  • Atau setiap pembelian bernilai 200uv (RM650) layak menjadi ahli Shaklee secara percuma

Benefit / Kelebihan sebagai ahli Shaklee:
  • penjimatan 15-30% untuk setiap pembelian.
  • jana pendapatan bersama Shaklee sehingga 6 angka sebulan.

Terima kasih! 
ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...