"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Suplemen Ketika Raya.

Assalamualaikum.

Hari ni saya tak plan nak update blog pun. Sebab banyak kerja nak disudahkan sebelum balik raya dua tiga hari lagi. Tapi tiba-tiba terdetik nak kongsi tentang suplemen yang perlu diambil ketika raya. Benarlah, berniaga kalau niat kita ikhlas, Allah swt akan permudahkan. Masa yang kononnya tak sempat, Alhamdulillah diberi kelapangan tiba-tiba.

Berkongsi tentang suplemen yang perlu ketika raya ni datang daripada kesedaran saya melalui pengalaman sendiri dan pengalaman orang-orang terdekat. Banyak masalah kesihatan yang timbul disebabkan raya. Sebesar-besar masalah kesihatan sehingga membahayakan nyawa, hingga sekecil-kecilnya yang selalu kita pandang ringan tapi tetap buat kita tak selesa. Sebab itu penting kita amalkan pemakanan secara sederhana, walaupun saya tau susah nak bersederhana ketika beraya, kan.


KEKAL BERTENAGA DAN SIHAT
Set cadangan untuk mendapatkan asas kesihatan terbaik ialah B-Complex, Vitalea, Vita C dan ESP. Set ini lengkap untuk memenuhi keperluan nutrisi harian, memberi rasa kenyang yang lebih lama untuk mengelakkan berlebihan makan, dan memberi tenaga berpanjangan. Vita C juga mampu meningkatkan sistem imun, mengelakkan mudah demam, selsema atau batuk terutamanya dalam keadaan cuaca panas seperti sekarang. Selain itu, pengambilan Vita C secara konsisten terbukti memberi kesan awt muda pada kulit kerana fungsi Vita C yang mengekalkankolagen semulajadi dalam badan.


DIABETIS
Banyak makanan dan minuman manis yang dihidangkan, macam mana nak menolak? Boleh ikhtiar kawal bacaan gula dengan GLA Complex, Zinc Complex dan Alfalfa Complex. Selain mengawal aras gula, set cadangan ini mampu meningkatkan fungsi insulin. Bagi pesakit diabetis yang mengalami luka, Zimc Complex boleh membantu luka sembuh lebih cepat. Atau alternatif lebih baik adalah dengan mengambil Vivix. Cuma dengan satu sudu teh Vivix setiap hari, anda akan mendapat manfaat kesihatan yang lebih banyak. Vivix berfungsi menetapkan semula DNA sel tubuh kita supaya kembali kepada fungsi asal seperti yang dikurniakan Pencipta. Mengandungi anti-oksidan yang tinggi, Vivix juga terbukti sebagai tonik anti penuaan, anti kanser dan anti radang yang terbaik di pasaran.


TEKANAN DARAH TINGGI 
Sukar nak elakkan makanan berlemak dan berkolestrol ketika Aldilfitri? Amalkan OmegaGuard dan Lecithin sebelum dan selepas makan. OmegaGuard berfungsi membakar lemak yang termendap dalam salur-salur darah dan mengelakkan tekanan darah tinggi. Lecithin pula berfungsi mengemulsikan lemak daripada makanan yang kita makan supaya tak diserap oleh badan. Gabungan kedua-duanya inshaAllah terbaik untuk mengelakkan tekanan darah naik sepanjang musim raya.


SEMBELIT / BUASIR
Terlalu banyak makan makanan bertepung seperti kuih raya boleh menyebabkan sembelit. Atau yang dah lama hidap sembelit tapi tak dapatkan rawatan, makanan begini boleh menyebabkan buasir. Untuk lancarkan pembuangan najis, saya cadangkan ambil Herblax. Herblax berfungsi sebagai julap lembut yang membantu melawaskan najis, menjalankan proses detox terutamanya di usus. Jika mengalami buasir berdarah, ambil sekali Zinc Complex untuk bantu sembuhkan luka dengan lebih cepat.


LETIH DAN SAKIT-SAKIT BADAN
Ostematrix sangat sesuai untuk legakan sakit-sakit badan. Ambil dengan jumlah yang bersesuaian sebelum tidur dan anda dapat rasa kesannya bila bangun pagi esok. Mudah bangkit, badan tak sakit, tak kebas. Malah nak solat subuh pun terasa segar. Ostematrix mengandungi kalsium dan magnesium serta mineral lain yang berfungsi menguatkan tulang, gusi, gigi dan kuku, selain menghilangkan kebas.


GOUT / KERACUNAN MAKANAN
Gout terjadi bila terdapat asid urik yang terlampau tinggi dalam badan. Untuk menyingkirkan asid urik, boleh cuba Alfalfa Complex yang bertindak menyingkirkan toksin dari seluruh tubuh. Proses detox oleh Alfalfa Complex juga menggalakkan anda rasa haus dan minum air dengan banyak. Untuk itu, boleh ambil Performance Drink, minuman elektrolit yang mengekalkan bendalir dalam badan. Alfalfa Complex dan Performance Drink juga sesuai untuk pesakit keracunan yang tak serius. Performance Drink membantu badan mendapat cecair yang cukup dan mengelakkan dehidrasi berlaku.


Apapun yang lebih baik adalah untuk mengamalkan pemakanan secara bersederhana sepanjang masa. Elakkan makanan dan minuman yang bergula dan berais. Banyakkan minum air kosong suam. Semoga kesihatan kita terjaga.

Nak beli produk Shaklee:
  • hubungi kami untuk konsultasi atau terus isi borang order di bawah
  • boleh COD di sekitar Batu Pahat
  • atau barang akan dipos menggunakan courier PosLaju, CityLink atau GDex.

Nak jadi ahli Shaklee:
  • Isi borang pendaftaran ahli di bawah atau terus hubungi kami
  • Pendaftaran bernilai RM75 termasuk pos memberkit ke depan pintu anda
  • Atau setiap pembelian bernilai 200uv (RM650) layak menjadi ahli Shaklee secara percuma

Benefit / Kelebihan sebagai ahli Shaklee:
  • penjimatan 15-30% untuk setiap pembelian.
  • jana pendapatan bersama Shaklee sehingga 6 angka sebulan.

Terima kasih!

 
ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...