"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Testimoni: Bebas Diabetis Dengan Vivix Shaklee.

Assalamualaikum.

Vivix adalah satu-satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA sel manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit tiga serangkai iaitu kencing manis, darah tinggi dan sakit jantung. Saya nak berkongsi hari ini bagaimana Vivix membantu mengurangkan masalah kencing manis atau diabetis.


BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT DIABETIS
Vivix mengandungi satu pahan yang sangat hebat yang dipanggil resveratrol. Resveratrol dalam Vivix Shaklee datang dari sumber semulajadi iaitu anggur muscadine dan knotweed Jepun. Selain anggur muscadine dan knotweed Jepun, bahan utama Vivix ialah purple carrot dan elderberry.

Kandungan resveratrol dalam Vivix Shaklee boleh membantu pesakit diabetis dalam dua cara:

 1. Meningkatkan sensitiviti terhadap insulin: insulin adalah bahan yang dirembes oleh tubuh untuk mengawal aras gula dalam darah. Tubuh yang tidak sensitif terhadap insulin akan menyebabkan aras gula meningkat. Resveratrol membantu badan lebih sensitif terhadap insulin supaya aras gula dapat dikawal.
 2. Mengaktifkan enzim SIRT1: enzim SIRT1 adalah enzim yang menyumbang kepada regulasi selular. enzim ini dilaporkan bertindak mengurangkan ekspresi protein yang dikaitkan dengan rintangan insulin terhadap individu yang mengalami obesiti. Rintangan insulin bermaksud sel tubuh tidak mampu bertindak balas terhadap kesan insulin mengawal gula dalam darah.


VIVIX SHAKLEE TONIK AJAIB UNTUK KESIHATAN

Vivix Shaklee merupakan suplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan selama bertahun-tahun yang dijalankan oleh saintis Shaklee.

Dalam ujian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap sel.

Ramuan utamanya ialah anggur muscadine iaitu anggur paling hebat dengan 20 kromosom (berbanding 19 kromosom pada anggur biasa), purple carrot, elder berry dan knotweed Jepun yang memang telah diketahui mempunyai nilai tinggi dalam kesihatan manusia.

Selain itu, Vivix Shaklee bertindak dengan 4 mekanisme penuaan tahap sel dengan

 • melindungi dan memperbaiki kerosakan sel peringkat DNA!
 • mengaktifkan kawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan
 • menggalakkan pembentukan biogenesis mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel
 • ramuan Vivix sendiri adalah 10 kali ganda lebih berkesan berbanding resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE (advanced glycation ends products)

Terdapat banyak kajian saintifik yang mengaitkan resveratrol dengan diabetes. Selain itu, ramai pengguna Vivix Shaklee yang telah berkongsi kesan pengambilan Vivix secara konsisten terhadap penyakit kencing manis yang mereka hidapi.Credit to Fb Pn Masyitah Khidzir

Credit to wardazri


Nak beli produk Shaklee:
 • hubungi kami untuk konsultasi atau terus isi borang order di bawah
 • boleh COD di sekitar Batu Pahat
 • atau barang akan dipos menggunakan courier PosLaju, CityLink atau GDex.

Nak jadi ahli Shaklee:
 • Isi borang pendaftaran ahli di bawah atau terus hubungi kami
 • Pendaftaran bernilai RM75 termasuk pos memberkit ke depan pintu anda
 • Atau setiap pembelian bernilai 200uv (RM650) layak menjadi ahli Shaklee secara percuma

Benefit / Kelebihan sebagai ahli Shaklee:
 • penjimatan 15-30% untuk setiap pembelian.
 • jana pendapatan bersama Shaklee sehingga 6 angka sebulan.

Terima kasih!

 
ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...