"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Babywearing: Batu Pahat Mini Gathering.

Assalamualaikum.

Hari khamis lepas saya berkesempatan turut serta dalam mini gathering ahli persatuan Selat Tebrau Babywearers Batu Pahat. Alhamdulillah. Memang saya dah plan nak beli wrap tapi tak berkesempatan nak dating dengan wrapper yang dah pro. Disebabkan payah nak jumpa babywearing gear ni kat mana-mana kedai, bila join mini gathering macam ni seronok la sangat dapat try macam-macam.

Sebelum cerita panjang, saya nak ingatkan cara menggendong bayi yang selamat ialah dengan keadaan kaki bayi terkangkang, lutut lebih tinggi daripada punggung (deep seat).

Yang sebelah kiri ni cara tak selamat, crotch-carrier yang meletakkan berat bayi sepenuhnya pada kawasan crotch. Cara ni boleh menyebabkan kecederaan pada bayi, dan dah tentu bayi tak selesa. Yang kanan adalah cara yang selamat. Berat bayi tersebar sekata, ibu dan bayi selesa.

Ok jom layan kegilaan kami :)

Lambakkan carrier. Try semua!

Fatehah, kawan baru saya :)

Kawan sekolah agama, senior sekolah menengah, Aman dan baby Ayra.

Kak Yus, mentor babywearing Batu Pahat.

Mini gathering yang tak mini sangat. Ramai yang datang rupanya. Tak sia-sia balik cepat-cepat goreng keropok lekor hihi.
Ok gambar saya tak ada. Sebabnya masa semua orang seronok cuba macam-macam carrier, saya sibuk berkejaran dengan Kautsar yang tak reti diam. Aktif sangat Kautsar, semput ibu layankan. Hihi.

Masih belum terlambat untuk sesiapa yang nak join bengkel Babywearing 101 Oktober ini.


Untuk cara-cara mendaftar ke bengkel ni, boleh rujuk entri saya ini.


Nak beli produk Shaklee:
  • hubungi kami untuk konsultasi atau terus isi borang order di bawah
  • boleh COD di sekitar Batu Pahat
  • atau barang akan dipos menggunakan courier PosLaju, CityLink atau GDex.

Nak jadi ahli Shaklee:
  • Isi borang pendaftaran ahli di bawah atau terus hubungi kami
  • Pendaftaran bernilai RM75 termasuk pos memberkit ke depan pintu anda
  • Atau setiap pembelian bernilai 200uv (RM650) layak menjadi ahli Shaklee secara percuma

Kelebihan sebagai ahli Shaklee:
  • penjimatan 15-30% untuk setiap pembelian.
  • jana pendapatan bersama Shaklee sehingga 6 angka sebulan.

Terima kasih!

 
ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...