"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Manfaat Mulberry untuk Kecantikan Kulit.

Assalamualaikum.

Tahukah anda buah mulberi bukan sahaja lazat dan enak dimakan begitu sahaja, namun buah yang berwarna hitam dan merah ini juga memiliki banyak manfaat untuk kesihatan dan juga kecantikan.

Bahkan buah mulberi ini sebenarnya telah terkenal sejak dahulu lagi kerana sangat sinonim dijadikan sebagai agen merawat kecantikan wajah kulit.


Kandungan nutrisi dan anti oksidanya sangat bagus untuk kulit anda, termasuk beberapa lagi manfaat lain seperti yang dipetik dari stylecraze.com, di antaranya adalah:

1. Anti penuaan
Buah mulberi mempunyai kandungan anti oksida yang sangat tinggi sehingga dapat melawan sebarang radikal bebas di kulit yang akan menyebabkan kemunculan tanda-tanda penuaan seperti kedutan di kulit wajah.

2. Mencerahkan kulit
Selain itu, mulberi juga dapat mencerahkan kulit wajah anda dan sekaligus bertindak sebagai agen menyamarkan bintik hitam dan noda kusam di sekitar wajah.

3. Mengatasi masalah kulit
Jangan dibiarkan begitu sahaja daun pokok mulberi kerana air rebusannya dapat menyembuhkan pelbagai jenis penyakit seperti flu, demam dan lain-lain lagi. Bahkan, rebusan daun pohon mulberi juga dapat menyembuhkan berbagai masalah pada kulit.

4. Kulit kering dan sensitif
Bagi merawat kulit kering dan sensitif, anda juga boleh menggunakan losen yang diperbuat dari buah mulberi ini.

Campurkan buah mulberi dengan minyak kelapa atau minyak zaitun selama beberapa hari, kemudian oleskan pada kulit wajah dan ianya akan melembabkan kulit dan juga menyembuhkan iritasi seperti gatal-gatal atau kepedihan.

Selain buah mulberi yang boleh dimakan secara langsung, digunakan untuk minuman, ianya juga boleh dijadikan bahan campuran masker wajah bagi mendapatkan manfaat istimewanya kepada kulit dan tubuh badan.

[Sumber]
By Azizah Saleh | Tupai


Set penjagaan kulit Shaklee Nutriwhite ada mengandungi ramuan mulberry. Saya pengguna tegar NutriWhite Daily Defense Whitening Essence. Kelebihan produk ini ialah:

  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberry Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok tompok hitam
  • Mulberry untuk mencegah keroskaan kulit dari kesan matahari
  • Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit


Jemput hubungi kami untuk konsultasi percuma :)


ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...