"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Tips: Petua Cantik dengan Masker Vivix.

Assalamualaikum.

Saya nak share tips macam mana nak cantik-cantik dengan Vivix. Selain daripada minum Vivix la. Kalau minum Vivix memang la lawa, kulit pinkish glowing-glowing gitu. Awet muda!

Selain minum, Vivix ni boleh buat masker. Dalam Vivix ni kaya sangat dengan nutrien, walaupun tak minum, sapu je nutrient tu boleh meresap kat kulit. Saya masa mula-mula beli Vivix sayang nak guna buat makser, kononnya bazir. Tapi bila kulit jadi kering dan tona pun tak sekata, semua benda saya buat nak dapatkan kulit berseri semula.

Masker Vivix ni minggu lepas saya buat. Senang sangat. Cuma ambil satu sudu kecil. Sapu rata-rata kat muka. Jangan takut tengok muka macam berdarah-darah. Ngeri tau kalau sesiapa nampak. Sebab tu saya buat masa tinggal rumah seorang. Hehe.

Lagi satu, tak perlu pakai sebelum tidur dan biarkan semalaman untuk kering. Tak perlu pun. Sebab Vivix ni formulanya memang takkan kering atau beku. Likat, melekit tapi tak kering. Saya pakai lama juga sebab nak tengok boleh kering ke tak, lepas sejam lebih tak kering-kering pun saya terus basuh.

Yang bestnya masker Vivix ni, muka tak jadi keras. Sambil bermasker nak berborak pun takde masalah. Dan muka pun tak terlalu kering tapi tak terlalu moist sampai berminyak. Sedap je rasa kat kulit tu. Bau pun wangi bau Ribena. Lepas cuci, kulit terasa lebih tegang. Kasar-kasar sebab kering pun tak ada. 

Saya cuci masker ni dengan Enfuselle Hydrating Cleansing Lotion. Lepas cuci saya terus apply Enfuselle Hydrating Toner, Hydrating Moisturizer dan Nutriwhite Daily Defense Essence. Memang terasa best sangat la. Saya ni bukan rajin sangat jaga muka, skin care beli pun buat perhiasan je. Sekali sekala buat rawatan ala-ala spa kat rumah, memang terasa kulit berbeza. Tegang, lembap, dan glowing je. Hihi.

Kalau buat seminggu sekali masker Vivix ni, tambah scrub dengan Alfalfa dan masker ESP + Vita E memang best. Dijamin kulit gebu je. Kalau jerawat tumbuh boleh buat masker Vita C, cepat kecut. InshaAllah ada masa nanti saya share masker-masker ni macam mana nak buat dan pakai.

Selamat mencuba :D



ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...