"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Shaklee Effect: Susu Badan Banyak Semula Updated.

Assalamualaikum.

Ni update yang saya dapat baru kejap tadi. Alhamdulillah, seronoknya tengok susu banyak macam ni kan.

Mungkin pada sesetengah orang, sebotol ni sikit. Tapi bagi ibu yang biasa pam dapat 1 oz, ini lebih daripada bersyukur. Ini rahmat Allah swt. 

Kisah kawan kami ni saya dah kongsi dalam entri ini

Biasanya beliau cuma dapat pam 1-2 oz sekali pam.
Semalam pagi beliau pam dapat 3.5 oz.
Semalam tengahari dapat 4.5 oz.
Jam 1:30 pagi pam lagi dapat 5 oz lebih.

Allah. Syukur Alhamdulillah.

Saya sebagai ibu yang masih menyusukan bayi, walaupun tak sepenuhnya dengan susu ibu, tapi dapat bantu ibu lain menyusukan anak mereka dengan susu ibu sepenuhnya seolah-olah menebus kekurangan diri saya sendiri. Kepuasannya lain macam.

Rahsia kawan kami ni mudah je:
  • Betulkan niat menyusukan anak kerana Allah swt. Bukan sebab nak jimat duit beli susu.
  • Kerap susukan anak. Kejut anak bangun susu malam kalau anak tidur.
  • Pam kerap dan mengikut jadual. Pam setiap 2-3 jam sekali. Sekurang-kurangnya pam 4 kali sehari. Wantu badan paling banyak hasilkan susu sekitar jam 3-6 pagi.
  • Minum air masak banyak. Sekurang-kurangnya 3 liter sehari.
  • Amalkan pemakanan seimbang. 
  • Ambil suplemen / milk booster jika perlu. Kawan kami baru dua minggu amalkan Set Penyusuan Shaklee tapi masih belum konsisten.
  • Sentiasa fikir positif. Yakin rezeki itu jaminan Allah swt untuk hamba yang berusaha.



Baca lanjut tentang Set Penyusuan Shaklee.

Berminat nak dapatkan suplemen semulajadi Shaklee, boleh hubungi kami untuk tawaran harga istimewa. Untuk pelanggan kami sahaja, kami tawarkan keahlian ke group eksklusif pengguna Shaklee, tips dan cara makan suplemen yang betul dan berkesan serta macam mana nak dapat hasil terbaik.



ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...