"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Shaklee Effects: Kulit Menggelupas Jadi Cantik Dalam 2 Minggu.

Assalamualaikum.

Bulan lepas zauj kesayangan bawa rehan dan anak-anak meluaskan kuasa ke utara. Fuh, bukan selalu rehan dapat jalan-jalan ke utara. Semput la jugak dengan anak-anak nak diangkut, kami berdua je kan.

Sepanjang zauj Qusyairi memandu, rehan bersilat-silatan dengan anak dara 2 orang tu. Sorang nak menyusu, sorang lagi pun nak menyusu. Dah masukkan adik dalam car seat, kakaknya pergi kejutkan pulak. Letih mak!

Letih tu ok la, dah dijangka. Lagi satu yang rehan dah jangka, kulit muka rehan mesti kering sampai menggelupas. Maklumlah, kat utara panasnya, membahang! Kalau bukan sebab cuaca sekali pun, rehan memang jenis kulit sensitif. Ber-aircond dalam kereta pun boleh buat kulit kering sampai menggelupas.

Tudia kulit. Cantik macam bulan. Huhu.
 Nak dijadikan cerita, trip ke utara tu lamanya sepuluh hari. Aduhai. Letih, kulit kering, menggelupas. Memang stress.

So balik dari trip, rehan mulakan regim ketat untuk pulihkan kulit muka rehan yang menggelupas teruk tu. Pulun punya pulun punya pulun, dalam masa seminggu je takde dah yang menggelupas tu. Tapi masa tu kulit tak licin lagi. Masih ada tona tak sekata, kesan daripada matahari dan menggelupas tu.

Lepas 2 minggu kulit rehan 100% fully recover. Nah lihatlah hasilnya:

Boleh senyum sebab dah cantik balik. Hihi.
Hebat tak? Hahaha. Lega mak, nak. Tak stress dah.

Macam mana rehan pulihkan kulit ni? Senang je. Cuma guna suplemen Set Kulit Shaklee dan skin care Enfuselle.

Tiap-tiap pagi rehan memang makan B-Complex dan Vita C. B-Complex dan Vita C memang buat kulit rasa sihat, moist, licin je. Lepas tu rehan minum ESP. ESP ni bantu renew sel yang menggelupas gantikan dengan set baru. Sebab tu lepas seminggu dah tak menggelupas dah. Malam lepas dinner, rehan minum VIVIX. Dapat efek kulit muka jadi pinkish, anjal. Terasa lawa sangat, haha. Sebelum tidur rehan makan Vita E sebiji, sebiji lagi rehan buat masker sapu kat muka. Pagi esok nak solat subuh baru cuci. Memang cepat kulit jadi moist bila consume dan sapu Vita E. Parut dan kesan menggelupas pun hilang.

Selain makan suplemen, rehan guna skin care Enfuselle juga. Cuci muka guna Enfuselle Hydrating Cleansing Lotion. Lepas cuci muka rehan sapu Enfuselle Hydrating Toner dan Enfuselle Balancing Moisturizer. Lepas tu baru sapu Nutriwhite Daily Defense Essence.

Set skin care Enfuselle ni memang serasi sangat dengan rehan. Dari pengalaman rehan, pakai Hydrating Cleansing Lotion tu kulit tak jadi kering lepas cuci. Pencuci muka biasa buat kulit rehan kering lepas cuci, walaupun petang tu rehan cuma cuci dengan air. Hydrating Toner pula bila rehan pakai kulit tak cepat berminyak. Rehan ni jenis kulit kombinasi. Walaupun berminyak, tapi kulit kerap menggelupas. Bila pakai Balancing Moisturizer, kulit rehan taklah menggelupas lagi. Last sekali pakai Daily Defense Essence tu bila nak keluar. Selalu kalau kena matahari kulit rehan akan jadi pedih. Pakai Essence ni kulit tak rasa pedih, selesa je.

Set Enfuselle Hydrating yang rehan pakai ni untuk kulit kering. Selain tu ada Set Enfuselle Purifying untuk kulit berminyak. Set NutriWhite pula untuk kulit normal dengan formula memutihkan wajah. Kalau nak beli suplemen Set Kulit Cantik, Set Skin Care Enfuselle dan NutriWhite ni boleh klik link kat bawah ye:





Ada apa-apa pertanyaan boleh hubungi rehan tanpa segan silu ye. Kalau beli dari rehan, anda layak terima konsultasi percuma, lebih banyak penjimatan dan panduan cara makan suplemen yang betul. Juga dapat jemputan istimewa ke secret group exclusive untuk pengguna Shaklee. Boleh hubungi rehan seperti contact di bawah ye.


ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...