"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Tips Bawa Suplemen Ketika Travel.

Assalamualaikum.

Hari ni tergerak nak cerita pasal sihat di mana-mana. Yelah. Rehan ni orangnya lembik. Tak cergas. Cepat letih. Cepat stress. Katanya penyakit keturunan sebab rehan tengok semua adik beradik rehan macam ni. Haha.

Jadi rehan perlu la sentiasa konsisten makan suplemen. Kalau miss suplemen, bertambah-tambah lembik rehan.

Kat rumah tak ada masalah. Sebab rehan letak suplemen kat ruang tamu, sebelah meja makan. Biasanya rehan letak kat atas meja makan. Tapi raya-raya ramai orang nak datang rumah makan-makan rehan alih la ke tepi.

Masalahnya bila rehan travel. Rehan ni agak kerap travel. Dalam sebulan boleh kata seminggu dua mesti ada travel. Kadang balik kampung Perak. Kadang balik JB. Kadang ada kelas atau seminar atau bengkel atau mesyuarat. Jadi rehan kena la bawa sekali suplemen sepanjang rehan travel.


Tudia suplemen rehan. Agak-agak terbawa ke semua ni bila travel??

Dah tentu la tak. Berat nak angkat semua sekali. Hihi. Habis tu macam mana nak bawa semua suplemen ni masa travel?


Ni solution rehan dulu. Bawa pillbox ni. Yang mana nak makan banyak rehan isi dalam botol kecil ni. Lepas tu isi dalam satu beg kecil atau dalam beg tangan pun boleh. Tapi sebab rehan mana pakai beg tangan sejak bersalinkan Kautsar, jadi rehan isi dalam beg pampers je.

Sekarang lagi mudah. Sebab rehan ada multi pillbox eksklusif drp Shaklee. Best sangat.


Comel kan? Dalam ni boleh isi banyak jenis suplemen. Yang nak makan banyak ada compartment yang besar untuk simpan. Paling best sebab bila ditutup jadi kompak sangat. Senang nak simpan. Tak makan ruang.

Jadi tak ada alasan tak makan suplemen bila travel. Senang sangat bila ada pillbox macam ni kan?

Siapa nak pillbox ni boleh cari rehan ye. Rehan nak kongsi dengan orang yang betul-betul berminat jaga kesihatan je.

Jumpa lagi dalam next entry.

ID 921922 | Batu Pahat, Johor |012-7807365 | noraihanqusyairi@gmail.com
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...