"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

OmegaGuard dan Penyakit Asma.

Assalamualaikum.

Mula-mula sekali rehan nak ucap syukur Alhamdulillah, dalam keluarga rehan tak ada seorang pun yang menghidap asma. Tapi rehan faham seksanya bila ada anak yang menghidap asma. Ada beberapa orang kawan rehan yang anak mereka asma teruk, tahap warded dan neb selalu. Rehan yang tak kena pun terasa seksanya, apatah lagi mereka yang hadapi sendiri.

Rehan pernah ada customer yang anaknya asma. Alhamdulillah Allah bukakan hati beliau untuk cuba ikhtiar dengan OmegaGuard Shaklee. Sekali lagi Alhamdulillah Allah izinkan anak akak ni semakin sembuh kemudiannya. Tak sampai 1 botol pun.Sebenarnya bukan magik atau kebetulan. Sini rehan nak terangkan kaitan makan OmegaGuard dengan sakit asma.

Asma bukan penyakit berjangkit, sebaliknya boleh diwarisi kepada zuriat. Kalau ibubapa menghidap asma, kemungkinan anak-anak akan menghidap asma juga. Asma sebenarnya berlaku disebabkan kekejangan pada otot tenggorok sehingga penghidap mengalami kesukaran bernafas.

Ada kajian mengaitkan pemakanan dengan serangan asma. Didapati orang yang menghidap asma atau penyakit inflamasi lain mempunyai kadar asid lemak omega-3 yang rendah dalam tubuh mereka. Penghidap asma yang makan ikan lebih daripada 3 kali seminggu diperhatikan mengalami serangan asma lebih rendah berbanding dengan penghidap yang kurang makan ikan.

Jadi perkaitan asma dengan pemakanan tu jelas. Makan ikan, asma kurang.

OmegaGuard ialah produk minyak ikan Shaklee yang terbukti lebih baik di pasaran. Buktinya, sebiji kapsul OmegaGuard mengandungi sehingga 85% asid lemak omega-3. Beberapa jenama terkenal lain didapati mengandungi peratus omega-3 lebih rendah serendah 40% sahaja bagi setiap kapsul.

Ada banyak kelebihan OmegaGuard Shaklee berbanding minyak ikan jenama lain. InshaAllah rehan kupas dalam entri lain ye.

Kalau awak-awak mengalami masalah asma, atau kenal sesiapa yang ada masalah asma berlarutan, boleh cuba OmegaGuard. WhatsApp rehan segera untuk rehan berikan konsultasi percuma.

Sampai nanti.
Salam sayang dari rehan, qusyairi dan puteri-puteri syurga kami.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...