"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

OmegaGuard & Tekanan Darah Tinggi.

Assalamualaikum.

Walaupun rehan paling suka set kulit Shaklee, tapi terus terang rehan nak bagitau, testimoni paling kegemaran rehan ialah testimoni darah tinggi turun dengan asbab OmegaGuard je. Testimoni ni suami kawab rehan yang bagi.

Dr Saufi ni suami kawan rehan masa mengajar di kampus dulu. Beliau seorang bapa dengan 3 orang anak masa tu. Alhamdulillah sekarang dah bertambah seorang lagi anak.

Masa tu beliau masih dalam pengajian peringkat doktor falsafah separuh masa. Sambil bekerja sepenuh masa sebagai orang kuat di jabatannya. Selain beberapa jawatan penting lain yang tak perlu dinyatakan.

Senang kata, beliau orangnya sibuk dan selalu berdepan dengan tekanan.

Satu hari Dr Saufi mesej rehan. Katanya tekanan darah tinggi, bila dicek rupanya bacaan dah cecah 163/98. Doktor kata kalau tak turun, doktor akan mula prescribe ubat darah tinggi.

Siapa nak makan ubat darah tinggi. Sekali doktor dah prescribe, selamanya kena makan ubat tu. Ayah rehan dah makan ubat darah tinggi sejak rehan sekolah rendah lagi. Sampai la ni masih makan lagi. Sadis tau.

Jadi Dr Saufi nak cuba ikhtiar dengan Shaklee. Masa tu rehan suggest OmegaGuard, Dr Saufi terus beli tengahari tu juga. Dan terus makan hari yang sama.

Alhamdulillah dengan izin Allah swt, setiap hari Dr Saufi update bacaan tekanan darah beliau dengan rehan, setiap hari bacaannya makin stabil.

Lepas hari ke-4, bacaan tekanan darah Dr Saufi dah kembali normal. Sampai ke hari ini, setahun lepas kejadian tu, Dr Saufi tak pernah diprescribe ubat darah tinggi.



Perkara macam ni yang buat rehan sayang sangat dengan bisnes suplemen Shaklee. Mungkin nampak sikit, tapi bayangkan pelbagai masalah yang timbul kalaulah seorang bapa, suami menghidap tekanan darah tinggi dan perlu bergantung pada ubat. Rehan tau sebab berpuluh tahun rehan hidup dengan ayah rehan yang menghidap darah tinggi. Pernah ayah pitam lepas memandu jauh. Hampir tumbang sebab makan daging kenduri. Macam-macam pernah terjadi.

Sebelum kenal Shaklee, rehan tak tau pun tekanan darah tinggi boleh dikurangkan dengan pengambilan omega-3. Rupanya omega-3 bantu rendahkan aras lemak dalam darah yang disebut trigliserida. Lemak ni yang menyumbat salur darah dan menyebabkan tekanan tinggi dalam salur darah.

Ada kajian daripada University of Maryland, Massachusette yang mengatakan pengambilan sekurang-kurangnya 3 gram omega-3 dalam diet harian dapat mengurangkan tekanan darah tinggi individu yang menghidap hipertensi yang tak dirawat. Memang ramai daripada kita yang tak sedar diri mereka menghidap hipertensi. Jadi lebih selamat kita semua amalkan 3 gram omega-3 setiap hari.



Untuk makluman, OmegaGuard Shaklee mengandungi 3 gram omega-3 dengan 180 mg EPA dan 120 mg DHA.

Nak grab promo OmegaGuard bulan ni boleh contact rehan untuk order dan konsultasi percuma. Boleh jimat RMxx tau. Jangan terlepas!
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...