"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Tips: Cara Bancuh ESP Tak Berketul.

Assalamualaikum.

Pagi ni rehan bancuh ESP macam biasa. Sambil bancuh sambil mengenang kisah yang lalu. Ewah. Hahah.

Tak adalah kisah apa pun. Rehan teringat dah 3 tahun rehan minum ESP ni. Alhamdulillah tak pernah culas. Dah banyak benefit ESP yang rehan dapat. Terutamanya bab tenaga dan kulit.

Dulu masa mula-mula beli ESP rehan tak pandai bancuh tau. Asal bancuh je berketul. Asal berketul je geli nak minum. Hihi. Rehan memang penggeli sikit.

Sebab tak reti bancuh ESP tu, biasanya rehan akan shake it shake it je guna Shaker Eksklusif Shaklee. Memang sedap. Rehan suka bancuh dengan susu segar campur milo. Aduyaiiii sodapnye!!


Akhir-akhir ni rehan malas nak shake shake lagi. Leceh nak cuci cuci shaker. Milo pun dah malas nak minum. Akhir-akhir ni rehan suka minum ESP kosong je bancuh dengan air suam.

Lama jugak nak dapatkan kaedah bancuh supaya tak berketul. Akhirnya rehan jumpa caranya, hasil eksperimen berkali-kali. Alhamdulillah.

Senang sangat.

Mula-mula tuang air panas suku cawan. Lepas tu tuang air biasa sampai penuh tiga suku cawan. Jangan penuh-penuh sangat nanti tak muat nak masukkan ESP. Dah cukup air, baru masukkan ESP. Biasanya rehan bancuh 2 sudu besar ESP. Muat-muat je dalam cawan rehan. Kacau perlahan-lahan. InshaAllah ESP tak berketul. Boleh terus minum *glug glug glug*. Biasa rehah habiskan sekali teguk je. Hehe.

Masa bancuh ni ada satu hal kena jaga. Suhu air. Bila bancuh air jangan panas sangat. Biar suhu air bancuhan tu kurang daripada 40°C. Macam mana nak tau suhu 40°C? Sama macam kita bancuh susu anak jugak.

Sebab apa tak boleh suhu tinggi? Sebab ESP ni serbuk protein tulen. Kaya dengan protein. Protein kalau kena suhu tinggi akan rosak. Jadi kalau protein rosak, minum banyak mana pun ESP tu takkan dapat khasiat protein daripadanya. Eh, macam kelas sains pulak hihi.

Nak tengok comel comel jari jemari rehan bancuh ESP? Boleh follow instagram rehan ye: @noraihanqusyairi

Baru pagi tadi rehan upload video jejari comel bancuh ESP guna mug zauji *eh?*

Ok semoga apa yang rehan tuliskan hari ni bawa manfaat untuk anda yang baca. Jumpa lagi!



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...