"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Cara Simpan Performance Drink Supaya Tak Keras.

Assalamualaikum.

Entri ni ditujukan kepada semua peminat dan bakal peminat Performance Drink. Rehan salah seorang peminat tegar Performance Drink tau. Baru bukak minggu lepas, dah tinggal separuh tin. Hihihi.

Sebenarnya dah ramai orang tanya rehan macam mana nak simpan PD ni supaya tak berketul. Sebab kalau dah buka tin PD ni lepas tu biarkan atas meja, nanti PD ni berketul keras macam batu. Jadi susah la nak bancuh kalau dah keras.

Rehan nak bagitau, PD rehan yang bukak minggu lepas tu hari ni masih elok macam baru buka tinnya. Haa, bukan perkara ajaib tau. Tapi ada kaedah mudah cara simpan PD supaya tak berketul.

Nah bawah ni video dari instagram rehan. Bukti PD rehan tak berketul walaupun dah seminggu buka.

Nah rehan nak share cara simpan PD supaya tak berketul. Mudah je. Cuma 2 langkah:

1. Langkah pertama: Jangan tanggalkan seal kertas pada mulut tin PD sepenuhnya. Dalam video ni nampak rehan cuma buka seal tersebut separuh je.
2. Langkah kedua: Simpan PD yg telah dibuka dalam peti sejuk.

Hasilnya PD takkan berketul. Senang nak ceduk untuk bancuh.
Selamat mencuba~

*Rehan amalkan minum PD setiap hari utk bantu rehan cukupkan minum 3 liter air sehari. PD membantu mengekalkan elektrolit dalam cecair badan dan mengelakkan dehidrasi. Sesuai utk ahli sukan, pekerja berat dan sesiapa yg kerap berpeluh dgn banyak.

Nak order cari rehan orait.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...