"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Arfa Adhaliya: 1 Tahun.

Assalamualaikum.



Happy Belated Belated Belated Birthday Arfa Adhaliya !!

Alhamdulillah si kecil debot debot bambam montel montel kami dah pun berusia 1 tahun plus plus plus. Ibu pun tak ingat exactly setahun berapa hari.

Comelkan Arfa pakai topi pink? Barulah ibu nampak Arfa macam girl. Biasanya ibu lupa Arfa ni girl. Ibu layan macam boy je sebab Arfa pun lasak macam boy. Hahah.

Masa birthday Arfa hari tu kebetulan abang kakak rehan ramai ada kat rumah rehan. Jadi kami buat la celebration sikit, saja nak seronok seronok kan budak budak kecil Luqman, Kautsar dan Arfa. Bukan main suka diorg dapat belon, tutup lampu nyanyi ramai ramai. Hehe.

Total spending untuk mini celebration ni tak sampai rm40 pun. Kek tu beli yang kecik sekali sebab tak ramai yang makan kek. Rasanya dalam RM25 kot. Entah rehan tak sure berapa harga betul sebab abahnya yang bayar. Beli belon panjang, belon bulat, trompet kertas, pam belom, topi dan flag happy birthday gantung kat dinding tu totalnya RM15 lebih kurang. Bagus tak membazir. Hahaha.

Dalam gambar tu Arfa tengah protes taknak potong kek. Dia nak karate je kek tu, pastu kaup pakai tangan dan sumbat masuk mulut. Ibu tau sangat. Tapi ibu tak benarkan maka terpaksalah potong kek sopan-sopan pakai pisau kek. Hihih. Kakak Kautsar macam biasa menyibuk macam dia punya parti. Haha.

Yang dalam gambar kecil tu abang ngah rehan. Pakngah Kautsar dan Arfa. Abang ngah rehan ni jarang sampai rumah rehan sebab susah cuti. Kalau cuti dia balik rumah JB sebab ayah kat JB.

Yang kecik lelaki tu hero malaya, Abang Luqman. Dialah yang paling tua antara budak-budak kecil (tak termasuk kakak Mily) tapi Luqman la yang paling baby sekali. Manja kalahkan Arfa. Masa Luqman nak lahir dulu ramai-ramai bercamping kat hospital sebab Luqman taknak keluar. Kikiki.

Alhamdulillah pada umur nak jejak 3 siri ni Allah swt kurniakan rehan dengan nikmat masih dapat bersama orang yang rehan sayang. Terutamanya zauj Qusyairi, cinta hati sayang bucuk bucuk rehan. Hari-hari zauj pergi kerja pun rindu. Hahah. Dan terutama juga Kautsar Kamaliah dan Arfa Adhaliya, puteri syurga ibu dan abah. Anak solehah, penghibur Rasulullah saw dan penyejuk hati ibu abah.

Banyak sangat yang ibu nak ucapkan untuk anak-anak ibu. Nak tulis kat sini nanti panjang sangat pulak. Jadi ibu simpan dalam doa jela ye. Yang paling utama, ibu sayang semuanya.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...