"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

BFF: Jejak Kasih Kawan Lama.

Assalamualaikum.

Rehan happy sangat. Baru-baru ni rehan sempat keluar dengan kawan-kawan terbaik rehan. Ya Allah. Seronok sangat. Ini pertama kali rehan keluar dengan kawan-kawan sejak ada Arfa. Sebelum ni masa rehan masih bekerja pernah keluar dengan kawan tapi lunch break je.

Kali ni rehan keluar 4 jam. Hihihi. Zauj Qusyairi sudi duduk rumah jaga anak-anak sementara rehan keluar. Terima kasih abang 😊

Sebenarnya kawan-kawan rehan dah lama nak ajak rehan keluar tanpa anak-anak. Ala-ala jejak kasih. Takde la jejak kasih sangat sebab kami ni tinggal dekat-dekat je. Yang seorang tu rumahnya selang satu pintu je dari rumah rehan. Seorang lagi rumahnya 10 minit dari rumah kitorang. Tapi nak jumpa pun payah. Bila jumpa pulak rehan sibuk melayan anak-anak, tak sempat borak. Wuuu~

Jadi kami plan girls' day out untuk catch up segala yang kami dah miss sejak rehan kahwin dan ada anak (padahal yang sorang tu rehan kenal lepas bersalin Kautsar).



Ni hana dan aiza. Kawan terbaik rehan kat sini. Aiza tu rehan kenal sebab kami sama makmal masa Master dulu. Aiza junior rehan setahun. Masa rehan nikah dulu aiza la yang tak tidur malam lukiskan inai kat tangan dan kaki rehan walaupun rehan dah tidur masa tu. Cantik sangat inai tu, rehan suka sangat. Hana pulak kawan aiza masa kat kampus, tapi course lain dan junior aiza setahun. Rehan la yang paling tua hahaha. Lepas rehan naik cuti bersalin Kautsar, hana masuk kerja satu jabatan dengan rehan. Sejak tu kami kawan baik.

Rehan nak cakap, kami ni kawan susah bersama. Kalau waktu susah memang boleh harapkan diorang. Sentiasa ada untuk dengar masalah masing-masing, sanggup susahkan diri untuk bantu satu sama lain. Tapi bila waktu senang masing-masing berjimba dengan kawan lain. Hahaha.

Hari tu kami takde pergi mana pun. Masing-masing datang asing-asing walaupun rumah dekat-dekat. Jumpa kat Rengit Coffee, BP Mall lepas tu terus borak sampai sipi-sipi lupa order makanan. Sambil borak sambil makan sambil borak, sejam lebih nasi rehan tak habis-habis haahaha. Sampai kedai penuh dah kosong dah penuh balik, barulah kami keluar. Itupun sebab dah waktu solat. Kalau tak solat tu mau sambung borak sampai lebam.



Dua ni je gambar yang kami ambil. Tu pun sebab aiza ingat nak ambik gambar. Rehan dengan hana memang tak ingat dah. Ralit sangat. Gambar first tu muka excited gila. Rehan terpaksa muncung-muncungkan mulut dulu sebelum ambil gambar second ni sebab taknak nampak excited sangat. Yang aiza dan hana pun pura-pura serius je tu. Hihihi.

Kata orang persahabatan melebihi 7 tahun akan kekal selamanya. Rehan dah kawan aiza masuk 6 tahun. Hana pulak masuk 3 tahun. Rehan doa sangat kami kekal bersahabat sampai bila-bila. Satu persamaan kami, bila berkawan mesti kenalkan pada family. Mak aiza dah anggap rehan ni macam anak sendiri, mak hana pun selalu kirim-kirim makanan kat rehan. Segannya rehan. Taktau nak balas macam mana. Kalau arwah mak rehan ada lagi mesti mak suka berkawan dengan mak-mak aiza dan hana.

Next time kami dapat kumpul macam ni pagi taktau bila. Kalau tiga-tiga dah kahwin lagi susah nak jumpa. Tapi best jugak boleh gathering buat BBQ kat rumah je.

Tazabarrrrrnyeeeee~
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...