"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Review: Little Luqman Homestay Skudai.

Assalamualaikum.

Rehan ni walaupun anak jati Batu Pahat, tapi kerap sangat travel ke JB. Sebabnya ayah rehan dah pindah tinggal di JB sejak mak rehan meninggal. Kalau rehan balik JB, rehan mesti menginap di Little Luqman Homestay Skudai.

Sebelum tu nak bagitau, harga sewa Little Luqman Homestay Skudai ni cuma RM260/day je. Muraaahhhhh sangat, kan?

Rehan suka menginap kat Little Luqman sebab jaraknya tak sampai 5 minit pun daripada rumah ayah dan kakak rehan. Memang dekat sangat. Sebab tu first choice rehan kalau nak bermalam kat JB memang kat sini.



Selain faktor jarak, satu lagi sebab rehan suka tinggal kat Little Luqman ni sebab rumahnya baru dan bersih sangat. Rehan riki-riki rumah ni rupanya siap tahun 2013, sebaya dengan Kautsar. Tak cecah 3 tahun pun lagi. Memang best la. Interior baru. Owner Little Luqman pulak memang ada citarasa. Deco homestay ni tak macam homestay langsung, feeling macam hotel. Hihi.



Little Luqman ni rumah teres intermediate 2 tingkat. Ada 4 bilik tidur dan 3 bilik air. Paling penting ada aircond kat master bedroom, bilik tidur kedua tingkat atas dan kat ruang tamu. Water heater pulak ada 2, kat bilik air master bedroom dan bilik air tingkat bawah. Selain daripada tu ada kelengkapan lain termasuk tv 45" siap ada Astro full pack, peti sejuk, cerek, peralatan dapur dan memasak, microwave. Yang terbaru rehan dengan owner Little Luqman dan pasang WiFi laju. Rehan tak test lagi laju mana tapi katanya Unifi. Laju la kan. Haha.

Semua ni cuma RM260/day je oii. Macam tak percaya harganya tu.



Paling best tentang homestay ni ialah lokasinya. Little Luqman ni terletak di Mutiara Rini, Skudai. Mutiara Rini ni memang lokasi terhangat. Dekat dengan macam-macam tempat menarik JB contohnya Johor Premium Outlet, Nusajaya, Hello Kitty Town & Little Big Club, Danga Bay, UTM. Lebih kurang 5 minit daripada homestay ni ada Tesco, Giant, McDonalds, KFC, dobi layan diri, kedai-kedai makan tersedap (rehan tau sebab rehan dulu study UTM hihi), Hutan Bandar. Ada 5-6 playground dekat-dekat situ tau.

RM260/day je tau!

Kejiranan pun sangat aman dan tenteram. Kawasan taman perumahan tu gated and guarded, kalau datang ramai-ramai inshaAllah selamat kalau park kereta luar rumah. Jiran-jiran pun baik dan peramah. Senang kata memang tak risau la kalau tinggal situ berhari-hari.

By the way, owner Little Luqman Homestay Skudai ni pemurah tau. Rehan dapat tau kalau stay beberapa malam boleh dapat diskaun bertingkat tingkat. Sebab tu homestay ni selalu penuh. Rehan survey homestay lain kat area ni mostly rumah lebih lama, tapi harga RM300 lebih ke atas. Haruuuuu~

Jom layan gambar pulak. Gambar ni rehan cilok dari fb Little Luqman Homestay Skudai.









Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...