"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Scrub Muka Dengan NutriWhite Gentle Make Up Remover.

Assalamualaikum.

Kalau baca entry rehan sebelum ni, rehan ada pakai masker kunyit kan. Lepas pakai tu rehan cuci muka pakai pencuci je. Bila lap muka kat tuala, tuala rehan jadi kuning pulak. Hahaha.

Jadi rehan pun fikir ni la masanya rehan nak test drive NutriWhite Gentle Make Up Remover. Rehan dapat free je customer tersayang rehan bagi tau.

Masa mula-mula bukak botol make up remover ni, rehan pelik sebab tak ada bau apa-apa. Dah expired ke? Hahah. Bila letak kat jari, warnanya putih silver jernih je. Tak ada berkilat shiny macam pencuci muka biasa. Rupanya memang macam tu produk semulajadi. Tak ada bau atau warna tambahan.

Rehan sapu sikit je, kat hujung jari je. Lepas tu rehan ratakan ke seluruh muka. Rehan gosok perlahan lahan, tak sampai 5 minit keluar macam daki-daki warna putih kelabu. Geli pulak rehan tengok. Lebih-lebih lagi kat bahagian hidung, lagi banyak daki yang keluar.

Dah sental satu muka, rehan dah puas hati takde daki lagi, rehan pun bilas dengan air. MashaAllah. Terkejut rehan. Masa sental tadi rasa biasa je. Bila bilas rasa licin yang teramat best. Jarang-jarang rehan impressed dengan produk skin care tau. Tapi Gentle Make Up Remover ni memang rehan rasa kagum sangat. Bila dah lap kering, tuala rehan takde kesan kuning kunyit lagi. Sapu tangan kat pipi rasa lembut sangat-sangat.

Ya Allah rehan memang suka sangat.




Nampak tak eksaited sangat tu sampai terus report kat Yang Berhormat Kakak. Siap nak bawak balik kasi kakak cuba sebab kakak rehan ni memang ada masalah kulit.

Pagi tadi lepas solat subuh dengan penuh semangat rehan suruh zauji cuba pulak. Masa beliau sapu-sapu tu muka malas nak layan je. Rehan cakap nak rakam video beliau senyum ye tak ye je.

Zauji kecintaan rehan ni malas jaga muka. Macam rehan jugak la. Hihi. Tapi beliau ni lagi malas. Jadi kami ada rutin beberapa minggu sekali rehan akan bersihkan jerawat, jeragat, blackheads dan whiteheads kat muka beliau. Berkat isteri rajin dan penyayang, masalah blackheads dah selesai Alhamdulillah. Tinggal whiteheads yang masih degil tak hilang-hilang.

Lepas zauji sental-sental muka dengan make up remover ni, rehan suruh basuh muka dengan pencuci. Keluar je bilik air, beliau keringkan muka kat tuala terus senyum sengih-sengih.

Terkejut rehan muka zauji yang biasanya berminyak, kusam, gelap tiba-tiba jadi glowing dan nampak cerah berbeza daripada biasa. Rehan ambil gambar tapi sebab lighting dalam rumah tak berapa terang, tak berapa nampak beza sebelum dan selepas scrub muka dengan NutriWhite.

Nah rehan share clip video zauji baik hati kecintaan rehan menyental muka.


Nak tengok gambar dan video lain jemput la follow instagram rehan @noraihanqusyairi ye.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...