"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Suplemen Ibu Hamil.

Assalamualaikum.

Apa khabar ibu-ibu hamil di luar sana? Dan apa khabar juga bayi dalam kandungan? Mesti seronok bila disahkan hamil. Perasaan tentu bercampur-baur antara gembira, teruja, gementar dan kadang-kadang ada yang risau dan keliru. Apa yang dirisaukan tu?

Fitrah mana-mana wanita, memang cepat risau. Saya pernah tulis dalam satu entri dulu, fitrah wanita bila berkahwin tentu mahu sentiasa membahagiakan suami. Itu kalau berkahwin. Kalau hamil macam mana? Fitrah wanita bila disahkan hamil, terus nak berikan yang terbaik untuk bayi dalam kandungan. Jadi ramai bakal-bakal ibu yang keliru, apa nutrisi yang perlu bagi ibu hamil? Berapa dos yang diperlukan sehari?

Jangan risau-risau. Di sini saya kongsikan keperluan nutrisi harian bagi ibu-ibu hamil.

Sumber dari BabyCentre.
Selain nutrien di atas, ibu-ibu hamil juga memerlukan protein sebanyak lebih kurang 60 gram sehari (iaitu 10 gram lebih banyak berbanding wanita yang tidak hamil). Nak tahu tentang protein boleh baca di sini: Protein.

Sekian perkongsian hari ini. Semoga mendatangkan manfaat bagi anda yang membaca.*******************************************************
SET HAMIL SHAKLEE


Set vitamin Shaklee yang dicadangkan bagi ibu hamil adalah ESP, Vitalea, B-Complex, Vita C dan Ostemtarix (bagi trimester 1) dengan tambahan OmegaGuard bagi trimester 2 dan 3.

ESP diperbuat daripada soya non-GMO adalah sumber protein organik terbaik yang membekalkan tenaga untuk ibu hamil, mengurangkan kesan alahan dan mengelakkan gastrik. Selain itu ibu juga akan dapat kesan kulit yang sihat dan cantik, termasuklah bayi yang bakal lahir nanti.

Gabungan Vitalea dan B-Complex mengandungi 400mcg asid folik iaitu jumlah minimum yang diperlukan oleh ibu hamil setiap hari. Selain itu, multivitamin Vitalea juga membekalkan vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan untuk menjalankan fungsi harian dengan baik. B-Complex pula mengandungi komponen lengkap vitamin B bagi menyokong fungsi tubuh yang sihat, selain membantu mengawal stress dan meningkatkan selera makan.

Ostematrix adalah tablet kalsium magensium dan mineral lain yang berfungsi menguatkan tulang ibu, membantu pembentukan tulang bayi, mengurangkan sengal dan sakit-sakit badan, mengelakkan kejang otot, kebas tangan dan gusi berdarah. Selain itu, Ostematrix membantu ibu untuk lebih lawas dalam penghadaman sekaligus mengurangkan risiko sembelit dan buasir ketika hamil dan selepas bersalin.

OmegaGuard mengandungi asid lemak Omega-3 dengan kepekatan 85% iaitu kepekatan tertinggi berbanding produk lain di pasaran. Omega-3 membantu perkembangan otak ibu dan bayi, meningkatkan daya ingatan dan fokus ibu, mengawal selera makan serta memastikan kolestrol dalam tubuh ibu dibakar unutk mengelakkan tekanan darah tinggi. Turut mengandungi EPA dan DHA untuk bayi yang aktif dan cerdas.

Hubungi kami untuk konsultasi percuma :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...