"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Alhamdulillah: Ulangtahun Ke-4 Noraihan Qusyairi.

Assalamualaikum.

Closing tak closing, zauj Qusyairi kata nak pergi dinner sempena ulangtahun ke 4 kami bernikah. Apa lagi, rehan dan dinner berpisah tiada. Kita makan dulu!



Tahun ni beria sikit sambut anniversary. Siap pakai lawa-lawa, makan pun kat kedai lawa. Biasanya buat taktau je. Hahaha.

Kami makan kat Kelab Kopi. Tak ingat nama jalannya, tapi kat belakang Jalan Sultanah. Kedai lawa, makanan sedap, air sedap, harga berpatutan. Cuma portion kecik sikit. Tapi ok je sebab harga murah. Kami order iced hazelnut coffee, hazelnut chocolate frappe, iced milo, spaghetti bolognaise, grilled beef patty, dan wholemeal butter toast. Jumlahnya RM40. Ok la kan.

Balik tu bawak Kautsar dan Arfa main kat Tasek Y. Meriah betul malam minggu kat situ. Sebab esok Kautsar tak sekolah, jadi bagilah main sampai jam 9.30 malam. Kesian dah lama anak-anak tak dapat main outdoor sebab cuaca panas.

Alhamdulillah dah 4 tahun kami bernikah. Banyak naik turun dalam hubungan kami suami isteri. Biasalah tu kan. Yang penting sama-sama saling perbaiki diri.

Tak banyak rehan nak tulis. Mungkin sebab kali ni special sikit, rehan simpan dalam hati. Sejak jadi surirumah dan berkhidmat 100% untuk suami dan anak-anak, rehan rasa lebih sentimental. Banyak yang tak terucap di lidah, tak terluah di blog. Biarlah rehan simpan perasaan ini 😊

Status fb kami hari ni?





Tak romantik langsung rehan. Haha. Rehan rasa kitorg suami isteri romantik kat fb ada la dalam sebulan dua sebelum kahwin dan 3-4 bulan lepas kahwin je. Lepas tu terbang segala romantik kami. Sebenarnya romantik kami berdua sembunyi-sembunyi. Biarlah jadi rahsia kami. Kat fb buat apa nak tunjuk? Segan je. Hahah.

Tengok kat video yang fb buatkan untuk kami sempena anniversary ni:
Kami berkenalan di fb bulan Mei 2011. Masa ni rehan approve je tapi tak kawan pun dengan zauj Qusyairi. Profile dia pun rehan tak tengok. Kahkahkah.
Mula kawan bertegur sapa kat fb kalau tak silap hujung bulan Julai 2011.
Hujung Ogos 2011 tu pertama kali berjumpa (walaupun ada terserempak kat office hehe).
Merisik - Oktober 2011
Bertunang - Disember 2011
Bernikah - Mac 2012

Pantas! Hahahaha.

Apa pun.
Alhamdulillah untuk 4 tahun pertama bersama.
InshaAllah untuk selamanya hingga ke jannah.

Sayang zauj ketat ketat!
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...