"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

OmegaGuard: Suplemen Minyak Ikan Terbaik Di Pasaran.

Assalamualaikum.



Ni rehan nak share sikit la pengalaman rehan masa rehan mula-mula belajar makan suplemen. Kisahnya dulu rehan tak kisah pun pasal suplemen. Memang tak makan langsung. Bila rehan kahwin, hati rehan tergerak nak makan suplemen lepas 3 bulan nikah. Sebab masa tu dah 3 bulan nikah tapi rehan tak mengandung lagi.

Salah satu suplemen yang rehan makan ialah fish oil atau minyak ikan. Rehan beli jenama Blackmores kat farmasi. Masa tu ada offer, jadi beli 2 botol besar 180 biji dapat free 1 botol kecil 30 biji. Harganya kalau rehan tak silap dalam RM130. Tak lebih daripada tu.

Rehan makan suplemen rehan tak pernah miss. Tanyalah kawan sekerja rehan. Tengah meeting pun rehan keluarkan pill case rehan dan makan suplemen on time. Tak kisah la depan Ketua Jabatan ke, depan Dekan ke. Waktu makan suplemen rehan akan makan.

Tapi lepas habis berbotol-botol suplemen tu, rehan masih tak rasa kesan apa-apa. Tak ada beza pada tubuh rehan sebelum dan selepas makan suplemen. Sampai la rehan hamil dan rehan bertukar ke suplemen Shaklee untuk jimat duit.

Hari pertama rehan makan OmegaGuard, asyik sedawa rasa ikan je. Tapi tak hanyir. Rehan ni jenis tak makan seafood tau sebab tak tahan hanyir. Tapi bila makan OmegaGuard walaupun sedawa rasa ikan tapi rehan ok je. Mula-mula hamil biasa lah ada loya dan tak berselera makan. Tapi tak loya pun makan OmegaGuard ni.

Kebetulan masa tu selera makan tak berapa ada, bila kerap sedawa perut rehan tak masuk angin. Sebelum tu rehan kerap jugak loya sampai kadang kadang muntah sebab masuk angin. Tapi bila kerap sedawa memang tak muntah dah. Loya tu ada sikit, biasa la hormon orang mengandung.

Lepas bersalin pulak makan OmegaGuard rasa selera makan terkawal. Bila menyusukan anak kan kita cepat lapar. Alhamdulillah rehan tak makan berlebihan sebab OmegaGuard bantu rehan kawan selera makan.

Rehan tertanya juga kenapa berbeza makan OmegaGuard berbanding makan fish oil Blackmores dulu? Bila dah aktif berShaklee banyak rehan belajar pasal kandungan nutrisi dalam suplemen baru lah rehan faham.

Walaupun saiz Blackmores tu dua kali ganda saiz OmegaGuard, tapi kandungan asid lemak omega-3 dalam Blackmores cuma 30% je. Berbanding dengan OmegaGuard, kandungan omega-3 sehingga 85% dalam setiap kapsul. Yang tertinggi di pasaran tau!

Maksudnya yang rehan makan Blackmores sebelum ni tak sampai separuh pun kandungan omega-3 nya berbanding OmegaGuard. Kalau makan 2 biji Blackmores pun tak cukup nak samakan dengan OmegaGuard.

Sebab tu kita kena bijak pilih suplemen. Sekarang rehan dah faham banyak lagi kelebihan OmegaGuard. Nak tau?

OmegaGuard ni diperbuat daripada ikan laut dalam. Jauh dari pencemaran. Malah kandungan asid lemak dalam ikan laut dalam lebih berkualiti tinggi.

Selain tu, OmegaGuard diproses secara penyulingan propietary tiga peringkat. Sebab tu OmegaGuard ni tak hanyir. Bebas daripada logam berat dan berbahaya yang selalunya hadir dalam hidupan laut dalam.

Sekarang rehan memang takkan pilih minyak ikan jenama lain. Confirm rehan pilih OmegaGuard je.

Kalau nak dapatkan OmegaGuard ni senang je. Contact rehan ok. Kalau kat Batu Pahat inshaAllah boleh pick up terus. Bulan ni ada promosi, jimat berbelas belas ringgit kalau beli bulan ni.

Contact rehan sekarang tau!
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...