"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

AWAS!! Side Effect Makan Shaklee.

Assalamualaikum.

Persoalan biasa bila customer baru pertama kali nak cuba suplemen Shaklee: Rehan, makan Shaklee ada side effect tak?

DAH TENTU ADA!!

Semua orang yang makan suplemen Shaklee akan dapat side effect ni:
❤ Badan rasa ringan bertenaga
❤ Kulit makin mulus, berseri dan sihat
❤ Jarang dijangkiti demam selsema
❤ Mudah lawas dan menguruskan berat badan
❤ Hilang selera terhadap makanan ringan, manis dan yang tak berkhasiat
❤ Prihatin terhadap kesihatan diri dan keluarga

OPSS!!
Side effect ni cuma akan dialami kalau anda makan suplemen Shaklee secara betul seperti yang dicadangkan oleh ahli nutrisi Shaklee sahaja tau. Nak dapatkan panduan makan suplemen yang betul mestilah beli daripada SID yang terlatih macam rehan.

Kalau culas atau tak ikut jadual makan yang dicadangkan, kemungkinan anda takkan merasa semua side effect ni. Malah anda mungkin akan dapat reverse side effect iaitu:
❎ Rasa pening dan sakit kepala
❎ Sembelit
❎ Kulit kekal kusam dan berjerawat / berjeragat
❎ Gagal kawal selera dan berat badan
❎ Sakit sendi, sengal, letih lesu yang berpanjangan



Mungkin ramai dah tau rehan jenis kulit sensitif. Sangat susah nak dapatkan gambar muka rehan tanpa jerawat / jeragat / bintik merah / bengkak / kusam. Tapi cuba tengok gambar kat atas ni. Kulit muka rehan nampak sihat sangat kan?

Gambar ni rehan ambil minggu lepas, masa kami jalan ke Zoo Melaka. Masa ambil gambar ni dah berjemur hampir 3 jam dalam zoo. Baju dah lencun, bau zoo pun dah melekat kat badan. Haha. Spontan rehan ajak zauji Qusyairi bergambar berdua tanpa anak-anak, sebab jarang sangat ada gambar kami berdua.

Baru sehari dua ni rehan tengok gambar ni semula. Terkejut muka rehan nampak cantik tak bermasalah kulit. Patutlah sejak akhir-akhir ni kerap sangat orang tegur kulit muka rehan cantik. Ingatkan diorang saja ambil hati je. Haha.

Inilah side effect rehan amalkan set basic Shaklee. Yang rehan betul-betul konsisten cuma Vitalea, B-Complex dan Vita C je. Dah lebih 3 tahun rehan makan set ni. Kos tak sampai RM50 sebulan tau!

Jadi awak-awak kat luar sana jangan risau jangan takut untuk cuba suplemen Shaklee. Malah awak-awak mesti teruja nak makan Shaklee tau. Sebab gerenti lepas cuba awak-awak akan jatuh hati 😍😍

Hingga jumpa lagi.
Salam sayang.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...