"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Berakhir Sudah September 2016.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah selesai sudah bulan September 2016. Tamat bulan kelahiran rehan. Satu tahun umur bertambah, satu tahun juga semakin dekat dengan kematian. Jadi kena lebih insaf, jangan gembira sangat.

Birthday rehan tahun ni sangat bermakna. Sebab rehan dapat sambut dengan kakak rehan yang dah 3 tahun tak bersua. Kakak rehan ni sekarang sedang sambung pengajian doktor falsafah di Belgium. Sama-sama kita doakan beliau berjaya graduasi on time tahun depan.


Selain tu birthday kali ni juga rehan berkesempatan sambut dgn kawan-kawan terbaik rehan. Seorang tu pengapit merangkap pelukis inai masa rehan nikah dulu. Seorang lagi kawan sejabatan masa masih bekerja dulu, sama-sama geng kena buli. Opss.

Sempena birthday rehan, saja la rehan belanja diorang ni makan KFC. Dah lama sangat rehan tak makan KFC, teringin la pulak. Wajib order extra cheese walaupun makan ayam yang curah cheese atasnya tu. Gila cheese betul. Haha. Aktiviti bila kami dah berkumpul bertiga apa lagi, bertukar-tukar fikiran (bergosip) la. Ada jugak terselit tukar-tukar resepi dan tukar-tukar ayat perli memerli sesama kami. Hihi. Kawan rehan ni seorang doktor falsafah, seorang lagi bakal doktor falsafah. Tapi bila kami berjumpa, fefeeling macam gadis-gadis remaja gelak mengekek-ngekek tak macam orang dewasa. Haha.



Ni la aktiviti masa tu. Main snow sambil ketawa tak sudah. Tak ke macam budak-budak. Hahaha.

Birthday rehan tahun ni, zauji hadiahkan rehan shawl RM10. Suka sangat. Biasanya rehan tak minta hadiah, zauji pun takde prepare apa-apa untuk birthday rehan. Tahun ni dah masuk tahun ke-12 rehan tak ingat birthday rehan. Zauji kejut rehan untuk wish birthday pun rehan cuma balas: "ok...ok..." haha. Terus terang rehan tak gemar sangat sambut birthday rehan. Kalau birthday anak-anak pun sambut gitu-gitu je. Saja seronok-seronok. Takde la beria. Hehe.

Apapun Alhamdulillah untuk nikmat nyawa, bahagia dan ujian sepanjang 30 tahun hidup ni. Syukur sangat Allah swt tempatkan rehan di mana rehan berada sekarang. Bukan di tempat lain. InshaAllah rehan usahakan untuk beri yang terbaik dalam melaksanakan tanggungjawab rehan.

Amin.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...