"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Pengalaman Baru: Buka Booth!

Assalamualaikum.

Ingat tak rehan pernah cerita, rehan suka buat benda baru. Haa. Minggu ni rehan dapat pengalaman baru lagi. Pengalaman buka booth di tapak Festival Konvokesyen UTHM 2016.

Wah! Memang lain daripada kebiasaan rehan berniaga. Yela, biasa berniaga hadap fon je. Jumpa customer bila COD je. Kali ni live nampak orang lalu lalang depan booth lepas tu malu-malu kucing pulak rehan nak ajak diorang singgah. Haha. Rehan ni pemalu yang amat!

Tapi sebenarnya ini bukan kali pertama rehan berniaga booth. Sebelum ni pernah sekali rehan dapat peluang berniaga di Car Boot Sale Batu Pahat. Yang tu lain pengalamannya sebab car boot sale cuma 1 hari. Jadi tak perlu banyak preparation.

Kali ni rehan dapat offer last minute untuk share booth. Tak perlu fikir banyak, ambil terus peluang tu. Memang berbeza dengan pengalaman car boot sale. Kali ni preparation memang banyak sebab Festkon ni berlangsung hampir seminggu. Boleh tahan serabut jugak kepala rehan fikir macam mana nak set up booth. Hihi.



Snap gambar tepi je. Tak menyempat nak bergambar bagai. Booth ni rehan jual pakaian muslimah je. Saja jual sale harga menjunam-junam sebab nak clearkan rak kat rumah. Sakit mata tengok stok-stok lama menyempitkan rak. Hehe.

Sebenarnya rehan tak berapa berkesempatan bertemu pelanggan kat booth. Sebab rehan ni terikat dengan komitmen anak-anak. Macam saat ni saat rehan tulis entri ni, booth rehan ada student yang tolong jagakan dengan zauji Qusyairi. Rehan kat rumah sebab anak-anak dah tidur.

Tak apalah. Mungkin rehan belum bersedia menghadap offline sale. Sebab tu Allah swt belum beri rezeki komitmen terhadap offline business. Bila rehan ada masa ke booth, rehan fokus untuk set up booth untuk pastikan pelanggan dapat info segera dan pengalaman menarik bershopping di booth rehan.



Support daripada pelanggan dan kawan-kawan. Terima kasih sudi singgah.

Walaupun sibuk sikit berulang-alik ke booth, melayan anak-anak dara dan abahnya. Alhamdulillah rehan masih diberi kesempatan masa untuk meneruskan online business macam biasa. Malah rehan sempat juga COD macam biasa ke bandar Batu Pahat. Antara item yang sempat rehan COD weekend ni; Lecithin, SR Vita C untuk ibu berpantang, Vitalea, Vita E, Set Anemia. InshaAllah esok COD item promo Twin Pack OmegaGuard dan Chewable Vita C pulak.

Menjadi-jadi pula order Shaklee rehan akhir-akhir ni. Alhamdulillah.

Buat warga Parit Raja dan Batu Pahat, serta ibu bapa dan pelajar yang hadir ke Majlis Konvokesyen UTHM ke-16 2016, jemput singgah ke booth rehan di Festkon ye. Booth A1, booth pertama di sebelah kanan pentas utama, berhampiran khemah urusetia. Rehan buat jualan penghabisan stok pada diskau hingga 50% tau. Cecepat sebab dah tak banyak saiz yang tinggal.

Yang nak order Shaklee, roger rehan laju-laju. Jangan malu-malu.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...