"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Produk Lambatkan Penuaan.

Assalamualaikum.

Zaman sekarang ni ramai orang cepat tua daripada usia. Banyak tekanan emosi, tekanan fizikal dan mental hidup hari ni, tak kira la yang kat bandar atau luar bandar. Kat mana-mana boleh rasa tekanan kan. Jadi rehan perhati ramai juga la akak-abang yang muda-muda tapi nampak lebih berusia. Aduhai, sedih kan?

Sebenarnya bukan sedih sebab muka nampak tua je. Tapi sebab badan pun lebih cepat tua daripada usia. Bayangkan masa rehan join check up kesihatan tahun lepas, ramai yang umur baru 30-an tapi bila buat Karada scan tu body age 60-an pulak. Maksudnya umur 30 tahun tapi badan tu dah macam orang umur 60 tahun. Aduhai.

Ni rehan share sikit, pasal VIVIX Shaklee. Orang duk kata Vivix ni anti penuaan, lambatkan penuaan. Tapi mesti ramai tak betul-betul faham macam mana Vivix ni bantu lambatkan penuaan. Kenapa Vivix berbeza dengan produk anti aging lain kat market. Yela, nak claim Vivix the best anti aging product memang senang, nak buktikan bukan senang.

Jadi hari ni rehan nak buktikan kelebihan Vivix ni la.


Bezanya Vivix ni yang mula-mula sekali sebab bahannya berkualiti tinggi. Bahan utama Vivix ada empat: plygonum cuspidatum, muscadine grape, purple carrot, european elderberry. Semua ni bukan senang nak dapat. Bukan boleh tanam kat semua tempat. Shaklee sangat titik beratkan bahan-bahan untuk buat produk diorang, jadi cuma yang tumbuh dan diproses secara semulajadi je yang dipilih untuk buat produk Shaklee.

Selain tu, anggur muscadine tu dan resveratrol menghasilkan ramuan yang 10 kali ganda lebih baik daripada resveratrol semata-mata dalam melambatkan penuaan selular.

Jom belajar macam mana Vivix melambatkan penuaan selular. Penuaan selular ni maksudnya penuaan sel dalam badan kita. Sel otak, set perut, sel paru-paru, sel kaki tangan jantung semua sekali. Bukan setakat muka je nampak muda, tapi seluruh badan luar dalam semua jadi muda. Ini bezanya Vivix Shaklee. Sebab tu Shaklee patentkan untuk lindungi formula Vivix.

4 Mekanisme Penuaan Pada Tahap Selular

1. Kerosakan DNA
Setiap hari sel dalam badan kita ni diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serang-serangan ni akan merosakkan pangkalan data genetik, menghasilkan saty "typo" (kesilapan daripada yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki selular DNA.

2. Pengawalan Genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap selular.  Dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.

3. Pengeluaran Tenaga yang Kian Menurun oleh Sel-sel
Mitokondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.

4. Penimbunan Protein AGE
Penimbunan berlebihan protein AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap seluar yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Sebab tulah Vivix Shaklee berbeza daripada produk antipenuaan lain yang ada kat pasaran. Sebab Vivix melambatkan penuaan sel. Bukan muka je yang nampak muda. Tapi seluruh tubuh jadi muda.

Selain amalkan suplemen, kita ni perlu jaga makanan dan bersenam. Senaman ringan 20-30 minit sekali, seminggu 3 kali dah cukup. Makan pula pilihlah makanan yang seimbang, yang lebih sihat. Bukan makanan proses. Bukan juga yang overcooked.

Apa pun promosi bulan ni beli 2 botol VIVIX dapat (1) diskaun 5%, (2) free membership Shaklee setahun, (3) pulangan wang tunai minimum RM30, (4) free postage ke seluruh Malaysia, Sabah dan Sarawak. Lebih penting dapat manfaat kesihatan yang berpanjangan.

PM/WhatsApp/Telegram rehan ye untuk order dan konsultasi.


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...