"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kelebihan Ciri Sustained Release Pada Vita C Shaklee.

Assalamualaikum.

Rehan selalu dapat soalan, apa beza SR Vita C Shaklee berbanding jenama lain? Jawapan rehan senang je: Vita C Shaklee ada ciri sustained release / pelepasan perlahan.

Biasanya orang akan tanya lagi: Sustained release / pelepasan perlahan tu apa?

Kat sini rehan kena jelaskan dari segi biologi pulak. Tubuh manusia dah dikaji cuma mampu terima 100-200mg vitamin c je dalam masa 1 jam. Kalau dalam 1 jam tu kita makan lebih daripada 200mg vitamin c, yang lebih tu akan dibuang melalui air kencing. Sebabnya badan manusia tak mampu hasilkan atau simpan vitamin c yang berlebihan tu.

Jadi kalau kita makan vitamin C 1000mg tanpa ciri sustained release / pelepasan perlahan, cuma 100-200mg vitamin c je yg badan serap. Baki 800-900mg pergi ke air kencing. Mahal air kencing kau!

Dengan ciri sustained release / pelepasan perlahan, sebanyak 100mg vitamin c akan dilepaskan ke dalam badan setiap sejam selama 5 jam. Jadi tak ada yang terbazir pergi ke air kencing.


Bijak tak?

Kalau bijak, jom dapatkan SR Vita C Shaklee drp rehan. Sebotol cuma RM103.35 sahaja, ada 180 biji tahan 3-6 bulan. Mahal ke? Sehari cuma 57 sen je. Sebulan baru RM17.22 tau.

Nak lagi jimat, daftar sebagai ahli dan boleh beli pada harga ahli, iaitu RM82.68 sahaja. Haa yg ni memang jimat sangat-sangat ni. Secari cuma 46 sen, sebulan cuma RM13.78 sen je. Cuma cakap vitamin C jenama apa yang berkualiti dan mampu milik setanding Shaklee?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...