"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Skincare NutriWhite Shaklee Tahan Berapa Lama?

Assalamualaikum.

Ramai juga yang was-was nak beli skincare NutriWhite Shaklee sebab harganya lebih tinggi berbanding skincare lain di farmasi. Berbaloi ke? Mahal sangat ke?

Sebenarnya rehan sendiri pernah guna Gentle Deep Foaming Cleanser, Gentle Action Make Up Remover dan Daidl Deffence Essence NutriWhite. Yelah, macam mana rehan nak jual kalau rehan sendiri tak pernah guna, betul tak? Jadi rehan dah pernah beli sekali.



Sekali je. Kenapa rehan tak repeat?

Sebab macam mana nak repeat, rehan beli sekali tu pakai tak habis-habis pun tau! Tahan lama sangat. Satu tiub cleanser tu 150 gram, tapi setiap kali cuci cuma guna setitik je. Dah tu bila nak habisnya? Hihi.

Make Up Remover pulak, rehan tak guna hari-hari sebab rehan kan duduk rumah je. Manalah nak bermekap. Rehan pakai make up remover tu sebagai pengganti scrub je. Seminggu dalam 2-4 kali rehan pakai. Ni pun masih banyak lagi. Satu tiub 150 gram juga, sekali pakai rehan tuang sebesar kacang tanah je.

Pada hemat rehan, Set NutriWhite ni boleh tahan hampir setahun kalau rehan pakai seorang. Bergantung pada penggunaan masing-masing. Tapi kan, ada seorang rakan bisnes ni, dia lagi extreme daripada rehan. Katanya, cleanser dan makeup remover beliau tahan 2 tahun! WOW!


Memang best pakai Set NutriWhite Shaklee. Kulit rehan yang super sensitif ni serasi sangat. Tak kering, tak berminyak. Moist je. Lepas cuci tak rasa tegang pun berbanding guna pencuci biasa yang rehan guna selama ni. Kalau pakai makeup remover pulak, ya ampun licin lembut gila kulit muka lepas cuci. Boleh rasa sel kulit mati yang kasar-kasar tu tanggal.

Nak dapatkan produk NutriWhite Shaklee jangan segan hubungi rehan ye. InshaAllah rehan boleh bantu anda dapatkan kulit wajah sihat.


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...