"Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; kami berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; kami berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan kami berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Daftar Ahli

Jemput baca entri ini.
Untuk menjadi ahli / pengedar sah Shaklee tak susah. Ada dua cara untuk mendaftar, bergantung kepada keperluan and tujuan anda mendaftar.

Cara pertama sesuai sekiranya anda cuma gunakan produk Shaklee untuk keperluan sendiri. Anda cuma perlu membayar yuran keahlian sebanyak RM65 dan tambah RM10 untuk kos pengeposan kit ahli ke seluruh Semenanjung Malaysia. Untuk pengguna yang tinggal di Sabah / Sarawak, kos pengeposan adalah sebanyak RM20. Cara ini tidak memerlukan modal yang besar, tapi anda tetap dapat berbelanja di Shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah.

Bagi yang berminat untuk menjadi pengedar sah Shaklee untuk tujuan perniagaan, anda boleh membeli produk Shaklee minimum 200UV atau jika diterjemah dalam Ringgit Malaysia lebih kurang RM650 (Semenanjung) atauRM850 (Sabah dan Sarawak) dan anda akan mendapat keahlian percuma serta-merta. Cara ini tidak memerlukan anda membayar yuran keahlian, malah anda boleh terus berniaga secara online atau offline dengan stok yang anda beli. Saya akan membimbing anda untuk membuat pilihan produk untuk memulakan bisnes anda.

Pendaftaran ahli secara terus di cawangan Shaklee memerlukan penaja. Sudi-sudikanlah menamakan saya, Pn. Noraihan, ID 921922 sebagai penaja anda Jangan lupa untuk memaklumkan kepada saya setelah mendaftar untuk perkongsian ilmu selanjutnya :)

Serba sedikit faedah menjadi ahli / pengedar sah produk kesihatan Shaklee:
 • Tidak memerlukan modal yang tinggi. 
 • Setiap pembelian membolehkan anda berjimat sehingga 35% daripada harga runcit.
 • Berpeluang menikmati promosi bulanan yang menjanjikan lebih banyak penjimatan berbanding harga ahli sendiri.
 • Walaupun bukan untuk tujuan berniaga, anda masih boleh mengumpul point dengan setiap pembelian. Setiap point tersebut membolehkan anda menerima bonus bulanan dalam bentuk wang tunai.
 • Berpeluang menjana pendapatan sampingan hanya dengan berniaga secara part time.
 • Anda boleh memilih untuk berniaga secara dropship (tanpa modal). Cuma orderkan untuk pelanggan dan Shaklee akan proses dan hantar produk terus kepada pelanggan tanpa melalui anda. Ingat, anda mendapat point dengan setiap pembelian yang dilakukan menggunakan ID anda.
 • Shaklee tidak mewajibkan anda mengumpul sejumlah minimum point setiap bulan. Jumlah yang perlu anda kumpul bergantung kepada berapa banyak bonus yang anda mahukan. Di Shaklee, tiada paksaan dalam membuat pembelian.
 • Tidak diwajibkan menaja downline. Anda cuma perlu banyakkan sesi berkongsi ilmu untuk menarik lebih banyak ahli untuk menambahkan bonus bulanan anda. Sekali lagi, ia bergantung kepada target bonus yang anda inginkan.
 • Tidak memerlukan kedai untuk berniaga. Kebanyakan pengedar sah Shaklee membuat bisnes secara online dan perkongsian secara offline sahaja bersama keluarga dan rakan terdekat. 
 • Harga produk yang berpatutan dengan kualiti produk yang hebat. Shaklee telah mencapai score 8.9 / 10 bagi rating keberkesanan produk. Supplement Shaklee adalah semulajadi (bukan sintetik), selamat dan berkesan. Rangkaian produk hebat untuk penggunaan seisi keluarga dari kanak-kanak ke warga emas. Kehebatan Shaklee membuatkan produk ini senang untuk dijual.

Itu adalah antara faedah menjadi ahli Shaklee. Selain untung runcit, anda berpeluang mendapat 3C bonus dari Shaklee iaitu:
 • Cash bonus - bonus personal dan bonus kepimpinan sekiranya anda mempunyai downline.
 • Car bonus - berpeluang memiliki kereta idaman pilihan anda.
 • Convention bonus - berpeluang melancong ke luar dan dalam negara termasuk peluang mengerjakan umrah bagi Muslim.

Mulai Januari 2013, semua ahli / pengedar Shaklee tak perlu lagi bayar RM20 setahun untuk perbaharui keahlian masing-masing. Cuma kalau tak buat apa-apa pembelian dalam masa setahun tu, Shaklee akan anggap pengguna tak aktif lagi dan tamatkan keahlian. Tapi sebelum keahlian ditamatkan, cuma perlu hantar pemberitahuan secara bertulis kepada Shaklee, maka keahlian takkan ditamatkan.

Sekiranya anda berminat mendaftar sebagai ahli / pengedar sah Shaklee, dijemput untuk isi borang berikut:
Kami akan menghubungi anda untuk urusan pendaftaran. Terima kasih :)
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...